Fortsätt till huvudinnehåll

Spökbiskvier till Halloween

Tidigare bakade jag biskvier med fem olika fyllningar, receptet på hallonbiskvier fick ni igår och här kommer övriga fyra smaker. Med tanke på att det snart är halloween så var min tanke med detta bak att det skulle ha lite halloweenkänsla, så dessa biskvier fick bli vita och lite toppiga, och genom att sätta dit små ögon blev de plötsligt till spökbiskvier.

Skrattar lite åt mina egna bilder, jag gör verkligen inga perfekta biskvier, de lutar lite åt olika håll och kanter, men galet goda är de i alla fall och det är ju huvudsaken =)

Kommande veckor blir det en hel del recept med Halloweentema, bilden längst ner i inlägget ger er en sneak peak på vad som bland annat kommer i bloggen framöver.


Spökbiskvier till Halloween 
(Vegan, Glutenfri, Laktosfri)
30 st

Ingredienser botten:
600 g Odense mandelmassa
6 msk kikärtsspad

Ingredienser chokladfyllning:
100 g rumstempererat mjölkfritt smör
1 dl florsocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 msk kakao

Ingredienser kokosfyllning:
100 g rumstempererat mjölkfritt smör
1 dl florsocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 dl kokos

Ingredienser citronfyllning:
100 g rumstempererat mjölkfritt smör
2,5 dl florsocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,5 citroner, zest och saft

Ingredienser limefyllning:
100 g rumstempererat mjölkfritt smör
2,5 dl florsocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 lime, zest och saft

Ingredienser garnering:
250 g vit vegansk choklad
ätbart lim
60 st sockerögon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan grovt och blanda det med kikärtsspadet.
3. Rulla till 30 bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, platta till varje boll lite grann med fingrarna.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
5. Fördela det rumsvarma smöret i fyra skålar, 100 g i varje. Tillsätt 1 dl florsocker och 0,5 tsk äkta vaniljpulver i varje skål. Använd en gaffel och blanda smeten noga i alla fyra skålarna.
6. I de första skålen tillsätter du 3 msk kakao och arbetar ner det med gaffeln.
7. I skål nummer två arbetar du ner 1 dl kokos.
8. I skål nummer tre skall du tillsätta zest och saft från 0,5 citroner samt ytterligare 1-1,5 dl florsocker, arbeta samman till en slät smörkräm.
9. I den sista skålen tillsätter du zest och saft från 1 lime samt ytterligare 1,5 dl florsocker, arbeta samman till en slät smörkräm.
10. Spritsa eller bred på krämerna på bottnarna, i normala fall brukar man göra biskvier som en liten kulle, men dessa ska bli spökbiskvier så då får de bli toppiga istället. Gör 7-8 biskvier av varje fyllning.
11.  Lägg alla biskvier på en tallrik eller i en form, stoppa dem i frysen en stund.
12. Grovhacka den vita chokladen och smält den i vattenbad, doppa de kalla biskvierna i chokladen och ställ dem på bakplåtspapper i kylen tills de stelnat.
13. Använd ätbart lim och sockerögon för att göra biskvierna till spöken, eller smällt mörk choklad och dutta dit två ögon på varje biskvi.

Spökbiskvier till Halloween 
Spökbiskvier till Halloween



Spökbiskvier till Halloween
Skrattar lika mycket varje gång jag tittar på denna bild.
Jag är inte duktig på att baka perfekta biskvier, men goda blev de i alla fall =)

Spökbiskvier till Halloween

En liten sneak peak på kommande recept.
Spökbiskvier, Monsterbollar och Fladdermusbollar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ananaskaka med kokostosca

Hittade detta recept i min morgontidning för flera veckor sedan, brukar finnas ett och annat gott att riva ur och spara där. I söndags var det dags för provbak och både familjen och kollegorna var nöjda och glada.
Enkel att baka och supergod att äta. Perfekt både som fika och som efterrätt. Här kommer receptet så ni får testa själva.
♥ KRaM aNNiCa ♥
Ingredienser:
1 burk krossad ananas i juice, ca 430 g
2 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,25 dl juice från ananasburken

Kokostosca:
50 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
0,75 dl ljus sirap
3,75 dl kokos

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Låt ananasen rinna av i ett durkslag över en skål. OBS! Spar juicen, och späd ev med lite vatten så det blir 1,25 dl vätska.
3. Vispa ägg och socker poröst, blanda i mjöl, bakpulver och ananasjuice växelvis ner i smeten.
4. Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
5. Ta ut kakan och höj värmen i ugnen till 200 gr…

DIY - Bygg din egen torkställning i trä

Har fått några uppmaningar om att lägga ut en liten beskrivning på hur vi gick tillväga när vi byggde vår torkställning, så här kommer den:

Du behöver:

Spade
Spett
Skruvdragare
Tumstock
Vinkeljärn
Såg
Vattenpass
Ankarskruv 5,0*40 ca 20 st
Trallskruv 4,2*75 16 st

Gjutrör
Impregnerad Regel 95*95 ca 7,5 m
Impregnerad Regel 45*95  ca 2,5 m (4*60cm vinkel 45 grader)
Plattjärn 80*200*2,0 2st
Armeringsjärn ca 4 m
Betong
Krokar 12 st
Tvättlina ca 20-30 meter

Gör så här:
1. Gräv två hål som är minst 40-50 cm djupa och tillräckligt breda för att få ner gjutrören i.


2. Såga till två stycken stolpar (95*95), vi sågade våra stolpar på 225 cm (175 cm ovan jord och 50 cm under jord).

3. Såga till två stycken tvärslåar (95*95) i rätt längder, våra är 120 cm vardera.


4. Såga till 4 stycken snedslåar (45*95) i rätt längd, våra blev 59 cm med 45 graders vinkel.


5. Såga till två stycken ändknoppar i 95*95, våra är 9 cm.

6. Använd ankarskruvarna och skruva ihop stolpe, tvärslå samt ändknopp med hjälp av pl…

Att måla om furumöbler

Tänk att en sån ful och trist möbel kan få nytt liv av bara lite vit färg! Eller ja, det var ju eg inget fel på möbeln i sig, men när allt annat på ovanvåningen blir nytt, ljust och fint så blev vår köpmannadisk extremt gammal, omodern och ful. Vi hade även ett fint vitrinskåp i furu som helt plötsligt inte passade in bland de andra möblerna. Men det rådde vi bot på med en pensel och några lager färg. Riktigt nöjd med resultatet, inte perfekt gjort, men helt klart godkänt. Blev några svordomar under resans gång, men i efterhand så var det värt varenda en av de hårda orden som sades!
Har haft en helt underbar helg. Vackert väder, bra konsert, fint hotellrum, skön hotellsäng, göttig hotellfrukost, toppenbra barnvakter och finbesök av en nybliven brud och hennes trallfågel till son ♥
Cat Stevens var en upplevelse jag är glad att jag fick vara med om (fast han fick inte speciellt bra kritik i tidningarna). Han öppnade urstarkt helt ensam med sin gitarr på scenen. Showen var rätt så enkel, in…