Fortsätt till huvudinnehåll

Schweizernötfudge blondies

Ända sedan jag såg detta recept i maj så har jag suktat efter denna blondie, i förrgår bakade jag den och jädrans vad god den var. Rykande åtgång var det på den också, för redan i går var den slut.

Receptet har jag lånat från My Kitchen Stories, här finns massor av underbara bakverk om ni känner er sugen att baka något gott. Jag hade inga hackade hasselnötter hemma, så jag tog salta jordnötter och cashewnötter istället.

Schweizernötfudge blondies
24 bitar

Ingredienser:
225 g smör
3,5 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
200 g Marabou Schweizernöt
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl rostade och hackade hasselnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och häll det i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Blanda inte för hårt för då går du miste om den typiska konsistensen för en riktig fudgy brownie.
4. Täck en form (ca 20*27 cm) med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
5. Grädda blondien i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna helt i kylskåpet innan du toppar med ganachen.
6. Grovhacka chokladen och smält den i en värmetålig skål över vattenbad.
7. Tillsätt grädden lite i taget under försiktig omrörning.
8. Bred ganachen över blondien och garnera därefter med hackade hasselnötter.
9. Skär direkt i jämnstora bitar. Servera eller förvara i kylskåpet.


Schweizernötfudge blondies
Schweizernötfudge blondies


Schweizernötfudge blondies

Schweizernötfudge blondies

Schweizernötfudge blondies

Ibland kommer snickaren Bengt förbi för att kolla att vi sköter oss i bygget.
Då är det bra att ha något gott att bjuda på.
Idag blev den Schweizernötfudge blondies och Müslihavrekakor

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att måla om furumöbler

Tänk att en sån ful och trist möbel kan få nytt liv av bara lite vit färg! Eller ja, det var ju eg inget fel på möbeln i sig, men när allt annat på ovanvåningen blir nytt, ljust och fint så blev vår köpmannadisk extremt gammal, omodern och ful. Vi hade även ett fint vitrinskåp i furu som helt plötsligt inte passade in bland de andra möblerna. Men det rådde vi bot på med en pensel och några lager färg. Riktigt nöjd med resultatet, inte perfekt gjort, men helt klart godkänt. Blev några svordomar under resans gång, men i efterhand så var det värt varenda en av de hårda orden som sades!
Har haft en helt underbar helg. Vackert väder, bra konsert, fint hotellrum, skön hotellsäng, göttig hotellfrukost, toppenbra barnvakter och finbesök av en nybliven brud och hennes trallfågel till son ♥
Cat Stevens var en upplevelse jag är glad att jag fick vara med om (fast han fick inte speciellt bra kritik i tidningarna). Han öppnade urstarkt helt ensam med sin gitarr på scenen. Showen var rätt så enkel, in…

DIY - Bygg din egen torkställning i trä

Har fått några uppmaningar om att lägga ut en liten beskrivning på hur vi gick tillväga när vi byggde vår torkställning, så här kommer den:

Du behöver:

Spade
Spett
Skruvdragare
Tumstock
Vinkeljärn
Såg
Vattenpass
Ankarskruv 5,0*40 ca 20 st
Trallskruv 4,2*75 16 st

Gjutrör
Impregnerad Regel 95*95 ca 7,5 m
Impregnerad Regel 45*95  ca 2,5 m (4*60cm vinkel 45 grader)
Plattjärn 80*200*2,0 2st
Armeringsjärn ca 4 m
Betong
Krokar 12 st
Tvättlina ca 20-30 meter

Gör så här:
1. Gräv två hål som är minst 40-50 cm djupa och tillräckligt breda för att få ner gjutrören i.


2. Såga till två stycken stolpar (95*95), vi sågade våra stolpar på 225 cm (175 cm ovan jord och 50 cm under jord).

3. Såga till två stycken tvärslåar (95*95) i rätt längder, våra är 120 cm vardera.


4. Såga till 4 stycken snedslåar (45*95) i rätt längd, våra blev 59 cm med 45 graders vinkel.


5. Såga till två stycken ändknoppar i 95*95, våra är 9 cm.

6. Använd ankarskruvarna och skruva ihop stolpe, tvärslå samt ändknopp med hjälp av pl…

Rårörd svartvinbärssaft

Godaste saften som finns om ni frågar oss =)

Ingredienser:
2 l bär
4 l kokande vatten
25 g vinsyra
4 kg socker

Gör så här:
1. Koka upp 4 l vatten och häll över bären i en hink, tillsätt vinsyra och låt stå och dra i ett dygn.
2. Sila bären och vätskan genom en silduk.
3. Rör ner 4 kg socker.
4. Rör och skumma ända tills allt socker är upplöst.
5. Häll på flaska.

Blir ca 8 l koncentrerad saft.