torsdag 1 augusti 2019

Schweizernötfudge blondies

Ända sedan jag såg detta recept i maj så har jag suktat efter denna blondie, i förrgår bakade jag den och jädrans vad god den var. Rykande åtgång var det på den också, för redan i går var den slut.

Receptet har jag lånat från My Kitchen Stories, här finns massor av underbara bakverk om ni känner er sugen att baka något gott. Jag hade inga hackade hasselnötter hemma, så jag tog salta jordnötter och cashewnötter istället.

Schweizernötfudge blondies
24 bitar

Ingredienser:
225 g smör
3,5 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
200 g Marabou Schweizernöt
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl rostade och hackade hasselnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och häll det i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Blanda inte för hårt för då går du miste om den typiska konsistensen för en riktig fudgy brownie.
4. Täck en form (ca 20*27 cm) med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
5. Grädda blondien i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna helt i kylskåpet innan du toppar med ganachen.
6. Grovhacka chokladen och smält den i en värmetålig skål över vattenbad.
7. Tillsätt grädden lite i taget under försiktig omrörning.
8. Bred ganachen över blondien och garnera därefter med hackade hasselnötter.
9. Skär direkt i jämnstora bitar. Servera eller förvara i kylskåpet.


Schweizernötfudge blondies
Schweizernötfudge blondies


Schweizernötfudge blondies

Schweizernötfudge blondies

Schweizernötfudge blondies

Ibland kommer snickaren Bengt förbi för att kolla att vi sköter oss i bygget.
Då är det bra att ha något gott att bjuda på.
Idag blev den Schweizernötfudge blondies och Müslihavrekakor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Chocolate Chip Cookies i långpanna - mindre mängd socker

Att baka i långpanna är det absolut smidigaste du kan göra, det krävs en minimal insats och du får massor av goda bakverk färdiga i ett nafs...