söndag 12 maj 2019

Ni vet de där dagarna man aldrig borde ha lämnat sängen

Ni vet de där dagarna man aldrig borde ha lämnat sängen, vi hade en sådan dag igår.

Under tiden jag är på match så ska maken och vår snickare byta ytterdörren, de plockar ur den gamla dörren och upptäcker sedan att den dörr vi fått hemlevererad är fel (vi har betalat för en dörr och fått en annan) och vi kan inte sätta in den. Med huset helt öppet, måste de koppla på samfällighetens släpvagn och åka till Gävle för att byta till den rätta dörren som turligt nog finns i lager på K-Rauta igen. På vägen hem tappar de det ena däcket på släpvagnen, däcket hittar de sedan 30 meter in i skogen. Tack och lov händer detta när de precis kört ut ur en rondell, vad hade hänt om däcket lossnat på motorvägen eller träffat en annan bil?! Nu fick jag kasta in vinterdäcken till släpvagnen i bilen och åka till Gävle för att grabbarna skulle kunna ta sig hem. När vi kollar sommardäcket och bultarna så inser vi att de borde ha kasserats för flera år sedan, nötningen på flänsen på bultarna har inte hänt i år, finns nästan ingen fläns kvar vilket gjort att bultarna gått rakt genom däcket. Klockan hinner bli sen eftermiddag innan dörren sitter på plats, och sen kväll innan kodlåset är monterat och i full funktion.

Kommer hem till ett hus helt utan ytterdörr

Mellansonen fick vänta med sin springtur tills någon av oss andra kom hem.
Dumt att lämna huset helt oövervakat när ingen är hemma

Problemlösning på hög nivå.
Mina hjältar i gårdagens drama.

Jag hade samling tidigt igår, för en fotbollsmatch i Gävle. Mycket sjukdomar och annat energikrävande strul gjorde att vi redan dagen innan ringt in tre spelare från ett yngre lag. Men strulet slutade inte där, väl på samling dök inte alla spelare upp, två hade försovit sig och en trodde vi spelade dagen efter. En stackare skrev att han inte mådde så bra och inte visste om han kunde spela eller inte. Och en skrev att han hade ont i benet och inte alls kunde spela. Så vi fick åka runt och plocka upp spelare hemma hos dem och sent om sider tog vi oss till Träffens IP.
Kort om folk, en del halvkrassliga och med alla våra stora och tunga spelare i sjuksängen ställer vi upp vårt lag och drar igång matchen mot ett lag med många avbytare och stora, tunga spelare.
Vi gör en grym match, kämpar och sliter, en del av våra spelare måste spela hela matchen utan byta, men vi räcker inte riktigt till. De sätter två av sina chanser, våra mittfältare orkade inte alla gånger jobba hela vägen hem igen, och vi sätter bara en. Sjukt stolt över de grabbar som var på plats, ibland förlorar man fast man gör sitt allra bästa (och med ett helt och friskt lag hade vi vunnit matchen). Sjukt irriterad på de som hela tiden strular och inte förstår/uppskattar den tid vi ledare lägger på allt som är runt omkring träningar och matcher.

Träffens IP har verkligen fått sig ett rejält upplyft sedan jag var där för några år sedan. En helt grym konstgräsmatta, måste vara ett av distriktets bästa mattor. Men utanför staketet har de problem, stora problem. Ett problem de delar med alla som bor och verkar längs våra åar i distriktet. Populationen av bäver måste ha skjutit i höjden, för var man än går ser man konsekvenser av deras byggande. Här vid träffen har bävrarna gått hårt åt träden, en del låg redan ner och andra var rejält skadade. Andra träd var fällda med motorsåg efter att bävrarna jobbat hårt på dem redan. Ingen vill ha stora träd fallande över sig på fotbollsplanen. Fascinerande djur, men det blir konsekvenser av deras hårda jobb.

Träffens IP hade en riktigt fin konstgräsplan, måste vara en av distriktets bästa.
Grabbarna värmer upp lite snabbt innan matchstart, med allt strul vi hade på
morgonkvisten så blev vi sen till Träffen.

Tur vi har bra samarbete med de övriga lagen i SAIK Fotboll.
Igår lånade vi tre av grabbarna från SAIK P06.
De gjorde alla tre en sjukt fin insats!

På kvällen igår passade jag på i det ljuvliga vädret att gräva ut runt sandlådan. Blir djupare och ogräsfritt i sandlådan och plattor runt omkring för att slippa ha gräsmattan ända upp mot sandlådskanten. Slet som ett djur, är så mycket stora rötter och sten i vår gräsmatta. Önskar jag hade en egen liten minigrävare här hemma, så skulle trädgårdsarbetet bli så mycket lättare. Hade önskat att jag blev klar igår, men min rygg sa ifrån redan vid första skottkärran och efter ytterligare tio skottkärror med jord och sten så var det knappt jag kunde stå på benen. Idag sitter jag här med en obeskrivlig värk i ryggen och vetskapen att jag strax ska åka till Jem & Fix och köpa sten och sandlådesand. Hoppas jag lär mig lyfta saker med hjälp av tankeöverföring tills dess, för annars vet jag inte riktigt hur jag ska få i och ur sakerna ur bilen.

Sandlådan är en favoritplats för lilla E, men det var välbehövligt att göra om lite
eftersom det växer ogräs och scilla i hela sandlådan.
När vi ändå håller på ska vi behandla sandlådans virke med SiOO:X

Är så sjukt trött på min rygg just nu! Har konstant smärta och att springa är inte att tänka på. Är nöjd bara att ta mig i och ur sängen samt till och från jobbet. Jag är 44 år och borde kunna röra mig obehindrat, men de senaste månaderna har jag känt mig som närmare 90 år. Måste försöka lösa det här!

Åja, nog om gnäll från min sida. Nu ska jag göra mig redo för den här dagen. Och någon gång under nästa vecka får ni kanske se slutresultatet av ytterdörrsbytet, är ju en hel del att göra både på in- och utsida just nu även om dörren sitter på plats.

Önskar er alla en riktigt fin söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spökbiskvier till Halloween

Tidigare bakade jag biskvier med fem olika fyllningar, receptet på hallonbiskvier  fick ni igår och här kommer övriga fyra smaker. Med tanke...