tisdag 7 maj 2019

Söker goda recept på bön- och linsgrytor

På jobbet tar jag mer än gärna den största delen av maten från det vegetariska bordet. Jag är en riktig rotfrukt- och kåltjej, men bönor har jag alltid haft svårt för. Trots att jag försöker och försöker så har jag fortfarande svårt för kalla bönor, men i grytor är de helt ok.
Tänkte jag skulle försöka mig på att göra någon form av gryta framöver med bönor, måste bara hitta ett riktigt bra recept.

Linser däremot är en favorit hos mig, men jag kommer mig inte för att tillaga dem hemma. Blev så glad när jag hittade ett ekologiskt utbud med ångkokta linser och bönor när jag handlade på Coop härom veckan. Idag testade jag den ena sorten, Bonduelle ekologiska linser och gryn,två tummar upp på den! Fördelen med att de är ångkokta är att jag kan äta dem direkt som de är, i en sallad eller som idag när jag hällde dem direkt i såsen.

Skulle verkligen behöva ha hjälp att hitta ett riktigt bra recept på bön-och/eller linsgrytor. Finns ju massvis på nätet att hitta så klart, men det skulle vara bra med ett recept som någon redan testat och tycker om. Så om någon av er vill dela med er av ett riktigt gott recept vore jag tacksam 💚

Granarolo Ekologiska ångkokta bönor och linser 💚
Bonduelle ekologiska ångkokta böner och linser
Bild lånad från bonduelle.se
Bonduelle ekologiska linser och gryn är ångkokta och redo att ätas direkt ur förpackningen

Bonduelle ekologiska linser och gryn består av
vatten, linser* 23%, kamut khorasan fullkornsvete* 14%, vildris* 4%,
extra jungfruolivolja* 2%, havssalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spökbiskvier till Halloween

Tidigare bakade jag biskvier med fem olika fyllningar, receptet på hallonbiskvier  fick ni igår och här kommer övriga fyra smaker. Med tanke...