måndag 20 maj 2019

Många projekt i rullning

Vi är världsmästare på att dra igång många projekt samtidigt, ibland medvetet och ibland omedvetet. Det vi borde ha lärt oss vid det här laget är att varje projekt ofta kräver lite annat än man tänkt sig, vilket gör att det drar ut på tiden.

Vi bestämde oss att det var dags att byta ytterdörr, det är ju en överkomlig process i sig, men vi bestämde oss för att ta bort dem gamla luftvärmepumpen vilket innebär att vi måste göra om väggen i hallen där den suttit. Vi måste även byta panel på huset där den har suttit, men det fanns med i vår projektlista för året. Sedan tillkom det där med att släpvagnen tappade däcket och nu blev det till att köpa nya fälgar och åka iväg på omläggning av dem.

Medan maken håller på med sitt på framsidan har jag startat upp sandlådeprojektet på baksidan. Vi slarvade när vi köpte sandlådan förra året och det fick vi sota för i år när den plötsligt blev en drivbänk för scilla. Gräset klarade inte av att ta sig genom sanden, men scillan trivdes som fisken i vattnet. Nu har jag grävt ur och lagt markduk och behandlat sandlådan med SiOO:X innan jag stoppade tillbaka den. Nu håller jag på att lägga sten runt sandlådan för att stoppa gräset från att ta sig in från kanterna.

Mitt i allt det här så har skogsbolaget röjt skogen på vår baksida och lämnat en hel del mindre träd kvar till oss, kanonbra med tanke på hur mycket ved vi använder varje vinter, men det är en hel del jobb för maken att ta hand om det. Så i helgen tog han fram motorsågen och sågade upp allt i rätt storlek, sedan blir det en hel del klyvning att göra i sommar.

Jag har försökt hinna med att baka löpande under förra veckan, i torsdags var det äldsta sonens födelsedag och jag gillar inte köpbröd. Mitt i allt detta passade jag på att bli sjuk, så trots feber och en jobbig förkylning så kämpar jag på. Födelsedagskalas och balen som var i lördags får gå före att jag är sjuk, mer om balen i ett annat inlägg.

Nu ska jag ta och hämta min pappa och göra ett besök på hälsocentralen, jag hoppas vi får till något bra med hans mediciner och hemtjänsten. Imorgon är det min tur att besöka hälsocentralen för att kolla mina bihålor och lungor, hoppas det inte är något och att jag blir frisk snart igen!

After Eight Cheesecake, supergod men tyvärr för rinning, så det fick bli till att kasta den efter lite provsmakning.
Nästa gång ska den få stelna i frysen istället för kylen. 
Gluten-, mjölk- och sockerfria muffins.


Havre- och jordnötsrutor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spökbiskvier till Halloween

Tidigare bakade jag biskvier med fem olika fyllningar, receptet på hallonbiskvier  fick ni igår och här kommer övriga fyra smaker. Med tanke...