tisdag 21 maj 2019

Choklad- och havrerutor

Inför äldste sonens kalas i förra veckan så bakade jag en del recept ur Camilla Hamid's Baka utan ugn, denna kaka blev en favorit hos många. Receptet här nedan är lånat från hennes bok.

Boken är en favorit hos mig, så många goda recept och vackra bilder och bäst av allt...du behöver ingen ugn för att baka någon av dem. Boken finna att köpa där böcker säljs, bl.a. hos Adlibris för 155 kr.
Vill du ha fler tips på goda recept, kika in hos Camilla på My Kitchen Stories, eller följ henne på Instagram under samma namn.

Choklad- och havrerutor
16-20 bitar

Botten:
225 g smör
1,25 dl brun farin strö
2 tsk vaniljsocker
7,5 dl havregryn
1 nypa salt

Fyllning:
200 g mörk choklad, minst 55 %
2 dl jordnötssmör

Topping:
1 dl rostade och saltade jordnötter
1 dl mjölkchokladknappar

Gör så här:
1. Fodra en form, ca 25*35 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smör, farinsocker och vaniljsocker på medelvärme i en kastrull. Rör om tills alla sockerkristaller har lösts upp. Tillsätt havregryn och salt och fortsätt röra om på medelvärme i ytterligare 5 minuter.
3. Tryck ut hälften av havregrynsmassan i botten på formen.
4. Grovhacka chokladen till fyllningen och lägg den i en bunke tillsammans med jordnötssmöret.
5. Låt blandningen smälta över vattenbad och rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten jämt i formen, och smula därefter över resten av havregrynsblandningen.
6. Grovhacka jordnötter och strö över dem tillsammans med chokladknapparna.
7. Låt kakan stå minst 4 timmar i kylen för att stelna, skär sedan upp i bitar.

Choklad- och havrerutor.
En stor favorit hos många.
Toppingen på den är grymt god, en blandning mellan sött och salt.

Choklad- och havrerutor.
En stor favorit hos många.
Toppingen på den är grymt god, en blandning mellan sött och salt.

Choklad- och havrerutor.
En stor favorit hos många.
Toppingen på den är grymt god, en blandning mellan sött och salt.

Choklad- och havrerutor.
En stor favorit hos många.
Toppingen på den är grymt god, en blandning mellan sött och salt.

Choklad- och havrerutor.
En stor favorit hos många.
Toppingen på den är grymt god, en blandning mellan sött och salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spökbiskvier till Halloween

Tidigare bakade jag biskvier med fem olika fyllningar, receptet på hallonbiskvier  fick ni igår och här kommer övriga fyra smaker. Med tanke...