Fortsätt till huvudinnehåll

Frasig citron och kokoskaka



Frasig citron och kokoskaka

25 st


Ingredienser:
300 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 st äggula
4,25 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 st äggula
3 dl kokos
1 st citron, rivet skal samt saften


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rör smör, socker, vaniljsocker och äggula poröst. Vänd sedan ner mjölet.
3. Fördela smeten i 25 halvstora formar, fyll varje form till 3/4. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 10 min, under tiden kakorna är i ugnen gör du ordning fyllningen.
4. Rör socker, vaniljsocker och smör poröst, tillsätt äggula, kokos och citron.
5. Lägg en klick fyllning på varje kaka och grädda dem mitt i ugnen i 5-7 minuter till.





Kommentarer

  1. Ska genast testa! Du lägger ut så goda recept.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack <3 de här var riktigt frasiga och goda.
      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dammsugare i långpanna

De flesta av oss ser en grön rulle med chokladdoppade ändar när ni tänker på dammsugare. Men jag är av naturen lat och tycker det är så sjukt smidigt att baka i långpanna, så långpanna fick det bli även till detta bakverk. Fördelen med denna är att den dessutom inte kräver någon ugn =) Den här blev riktigt bra om jag får säga det själv. Tur det, för idag behövde jag lite medvind när de mesta andra gick åt fel håll. Skimmat kort och massor av IT strul har försökt sänka ett mörker över denna dag, men jag försöker fokusera på det som är positivt. Trevlig helg på er 💓 Dammsugare i långpanna Dammsugare i långpanna (Glutenfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegan) ca 16-30 bitar beroende på hur stora du vill ha dem Ingredienser: 400 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt 4 dl florsocker 2 tsk äkta vaniljpulver 1 dl kakao 2 liter glutenfri och vegansk sockerkaka, i smulor 1 msk kaffe 1 msk arraksessens 250 g marsipan eller 1 färdigkavlat tårtlock (glutenfritt) 100 g choklad, vegansk lite kokosolja Gör så hä

Blåbär- och vaniljrutor

Som en underbar syrlig blåbärspaj med vaniljsås, fast allt i en enda ruta. Att baka i långpanna är så sjukt smidigt, enkelt att skära i rutor efter att de ha svalnat och lätta att förpacka. Tänkte jag skulle börja förbereda mig inför sonens kalas som jag inte riktigt vet om när det blir av nu när vi har fått in Corona i huset. Men jag fryser in rutorna illa kvickt, annars hinner sönerna äta upp dem =) På tal om Corona så packade jag bilen full idag och åkte till egenprovtagningen, så nu är fyra av fem testade och vi väntar med spänning på resultatet. Vår stackars yngste son får nöja sig med att ropa hej i dörröppningen och hämta och lämna lite saker. Han är ju en sällskapssjuk kille som tycker om att hänga med oss en stund varje dag. I söndags fick han hämta tre stora lådor med Kyckligfilégratäng , som var hans födelsedagsmiddag (som han inte fick vara med på), och idag fick han hämta en låda med Lövbiffsgryta .  Jag är ju ingen social människa så jag har klarat mig rätt så bra genom

Nutellasemla med Pollyfluff

Det mesta jag bakar kan man vispa med elvisp eller för hand, ger mig sällan på saker man måste knåda för jag HATAR klibbig deg på mina fingrar! Äger ingen köksassistent (även om jag sedan länge har haft span på en), faktiskt inte ens en elvisp, men jag klarar mig bra ändå. Så när det var dags att prova på att baka semlor fick jag snällt knåda degen för hand, inte helt bekväm med det, men det gick vägen. Semlorna blev höga, luftiga och saftiga.  Eftersom jag inte tycker om vanliga semlor bestämde jag mig för att göra en god varaint av semla, Nutellasemla med pollyfluff. Observera att pollyfluffet med fördel görs kvällen innan. Hur gillar du din semla? Nutellasemla passar ju alldeles perfekt nu, för idag är det Nutellans Dag =) Nutellasemla med Pollyfluff Nutellasemla med Pollyfluff 14 st Ingredienser bulle: 25 g jäst 3 dl havredryck, fingervarm 1 ägg 1 tsk kardemumma, mortlade 0,75 dl strösocker 1 nypa salt 80 g rumsvarmt mjölkfritt margarin 7,5 dl vetemjöl 1 ägg till pensling Ingredien