Fortsätt till huvudinnehåll

Nu är glada julen slut

Innan jul var det bara ett tunt frosttäcke i trädgården 


Idag är det Tjugondag Knut och då brukar julen och granen städas ut, julgransplundringen brukar ske just idag den 13 januari. Men inte i det här huset! Jag älskar min gran och den kommer upp till första advent och åker ner först en bit in i februari eller till och med mars. Däremot brukar detta vara den vecka då jag städar bort allt annat som hör julen till. Ser att alla grannar städat bort sin jul, men jag har inte hunnit idag så det får bli imorgon eller i helgen. Med det snö(o-)väder som viner utanför knuten så känns det lite extra gemytligt att ha adventsljusstakarna kvar.

Julgranen har de senaste åren blivit viktig för mig, tidigare när vi hade plastgran så åkte den upp sent och ner tidigt för att slippa se eländet. Men så för några år sedan bestämde jag mig för att prova ädelgran och jag är så sjukt nöjd. Plötsligt blev granen lika vacker som en sagogran, den är maffig, tät och vacker. Och vet ni, den barrar inte =)

Nu ska jag sätta på mig rejält med kläder och gå ut och skotta, sonen var ut för någon timme sedan men det är lika bra att ta en sväng till om vi ska komma ut från tomten imorgon. Äldsta sonen är i Linköping, de har ingen snö alls, annars verkar det snöa nästan överallt. Känner mig orolig inför hans hemresa på torsdag, gillar inte att ha mina söner ute på vägarna.

Önskar er en fin Tjugondag Knut, håll er friska och undvik att gå ut i snöyran 💓

Häromdagen ett tunt lager med snö i trädgården, måste knäppa en ny bild
imorgon så jag får med all den vackra snön utanför skjutdörrarna.

Alla i familjen finns representerade i granen...

stora som små...kusiner...

...söner...

...morfar som tyvärr inte längre finns med oss...

...och min vackra mormor som tyvärr inte heller finns kvar här i livet...

...och ännu en son...

Granen är pyntad i vitt med några få inslag av silver

Kommentarer

 1. Älskar verkligen kulorna,
  ❤️ Nisse & Britta ❤️
  Jag pratade faktiskt med en kompis om dom häromdagen, om dom underbara idéer hon hade. Tänk på julgransplundringarna, med ballonggranen. Jag saknar henne så det gör ont.
  Saknar hela släkten Östlund, en sån otroligt stor del av min uppväxt, det blev ju som min släkt också.
  ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker på dem ofta. Jag gillar hårdbröd med tunns skivad falukorv och senap, det lärde morfar mig att äta. De dagarna känns det som han är med mig när jag äter frukost. Mormor tänker jag på nästan varje dag, vad hon skulle ha tänkt och sagt. På sätt och vis är jag glad att de slapp uppleva Coronahelvetet, hon som alltid oroade sig för andras hälsa skulle haft en extremt jobbig tid.
   Vi spelade alltid så mycket spel och poker med knappar, hur vi alla var lite dämpade och tysta när morfar kom hem och tog sin lilla lunchlur. Man kände sig alltid trygg och välkommen när man var hemma hos dem., det tror jag att jag saknar allra mest, känslan i kroppen när man klev in i hallen hemma i Jäderfors.
   Vår relation till lilla Elina är lite likadan som det du hade men mormor och morfar, hon är inte det minsta lilla släkt med oss men vi älskar henne gränslöst och hon känner sig alltid välkommen och trygg hos oss.
   Kram på dig!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Att måla om furumöbler

Tänk att en sån ful och trist möbel kan få nytt liv av bara lite vit färg! Eller ja, det var ju eg inget fel på möbeln i sig, men när allt annat på ovanvåningen blir nytt, ljust och fint så blev vår köpmannadisk extremt gammal, omodern och ful. Vi hade även ett fint vitrinskåp i furu som helt plötsligt inte passade in bland de andra möblerna. Men det rådde vi bot på med en pensel och några lager färg. Riktigt nöjd med resultatet, inte perfekt gjort, men helt klart godkänt. Blev några svordomar under resans gång, men i efterhand så var det värt varenda en av de hårda orden som sades! Har haft en helt underbar helg. Vackert väder, bra konsert, fint hotellrum, skön hotellsäng, göttig hotellfrukost, toppenbra barnvakter och finbesök av en nybliven brud och hennes trallfågel till son ♥ Cat Stevens var en upplevelse jag är glad att jag fick vara med om (fast han fick inte speciellt bra kritik i tidningarna). Han öppnade urstarkt helt ensam med sin gitarr på scenen. Showen var rätt så enkel

DIY - Bygg din egen torkställning i trä

Har fått några uppmaningar om att lägga ut en liten beskrivning på hur vi gick tillväga när vi byggde vår torkställning, så här kommer den: Du behöver: Spade Spett Skruvdragare Tumstock Vinkeljärn Såg Vattenpass Ankarskruv 5,0*40 ca 20 st Trallskruv 4,2*75 16 st Gjutrör Impregnerad Regel 95*95 ca 7,5 m Impregnerad Regel 45*95  ca 2,5 m (4*60cm vinkel 45 grader) Plattjärn 80*200*2,0 2st Armeringsjärn ca 4 m Betong Krokar 12 st Tvättlina ca 20-30 meter Gör så här: 1. Gräv två hål som är minst 40-50 cm djupa och tillräckligt breda för att få ner gjutrören i. 2. Såga till två stycken stolpar (95*95), vi sågade våra stolpar på 225 cm (175 cm ovan jord och 50 cm under jord). 3. Såga till två stycken tvärslåar (95*95) i rätt längder, våra är 120 cm vardera. 4. Såga till 4 stycken snedslåar (45*95) i rätt längd, våra blev 59 cm med 45 graders vinkel. 5. Såga till två stycken ändknoppar i 95*95, våra är 9 cm. 6. Använd ankarskruvarna och skruva ihop

En snöskottares dagbok

9:e december Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något finare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa idé jag någonsin haft. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick skotta igen. Vilket underbart liv. 12:e december Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle vara förskräckligt! Göran säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Göran är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne. 14:e december Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får alltin