fredag 17 januari 2020

Kycklingwok

Kyckling i alla dess former är en favorit hos mig, jag skulle lätt kunna vara utan både kött och fisk, men inte kyckling. Men kycklingen måste vara saftig, hatar torrt och trådigt kött som bara växer i munnen när man tuggar. Det asiatiska köket är också en favorit, massor av krispiga grönsaker och goda såser. Så att kycklingwok är en av mina favoriträtter kanske inte är så konstigt =)

Det här är en liten jag-tager-vad-jag-haver-rätt, så receptet är till för att brytas. Du kikar helt enkelt vad du har för goda grönsaker i kyl och frys och använder dig av dessa. Idag saknade jag vitkål hemma, det hade jag gärna haft med. Så bryn gärna på lite riven vitkål och släng i woken.

Kycklingwok
5 portioner
285 kcal/port

Ingredienser:
700 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 röd chili
4 gröna sparrisar
1 näve fryst broccoli
1 näve fryst blomkål
2 morötter
1 gul lök
1 burk minimajs
salt
vitpeppar
svartpeppar
gurkmeja
paprikapulver
rapsolja
2,5 dl Sweet chilisås
1 msk tamari soja

Gör så här:
1. Skär paprika, chili, sparris, lök, minimajs och morötter i lagomt stora bitar. Släng ner morötterna i hett vatten och låt koka 4-5 minuter.
2.  Strimla kycklingen, fräs på den tillsammans med löken i lite olja så den får färg. Tillsätt minimajs, paprika och chili och låt småsteka med kycklingen en stund.
3. Tillsätt sweet chili och soja och låt puttra en stund.
4. Slutligen lägger du i sparris, broccoli och blomkål, låt woken stå kvar på plattan tills dessa är varma.
5. Servera med äggnudlar eller ris (ingår inte i kcal/port ovan)



Kycklingwok toppad med lite sesamfrön



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Chocolate Chip Cookies i långpanna - mindre mängd socker

Att baka i långpanna är det absolut smidigaste du kan göra, det krävs en minimal insats och du får massor av goda bakverk färdiga i ett nafs...