onsdag 11 december 2019

Julgodis 2019 del 3 - kokos i alla dess former



Jag älskar kokos i bakverk, men jag vet att alla inte gör det. Har en kollega som vägrar äta när jag bakar med kokos, men då får han helt enkelt låta bli att smaka =)

I söndags blev det tre olika sorters julgodis, som ni hittar receptet på nedan. Men jag har även lagt till länkar till tidigare julgodis med kokos, det är följande 6 sorter:

Sockerfria Snickersgömmor
Vegansk tryffel med kokos och mint
Vegansk tryffel med vit choklad, passionsfrukt och kokos
Vegansk knäck i micron

Julgodis i ren allmänhet hittar ni om ni följer denna länk.



Den här knäcken är både sockerfri och vegansk och kokas enkelt i mikron.
Perfekt att den är så lätt att göra för vi är redan inne på tredje omgången

Bountyplattor 
(Glutenfritt, Laktosfritt, Sockerfritt, Vegan) 

Ingredienser plattor: 
50 g mjölkfritt smör
0,5 dl Nicks Fiber Syrup
0,5 dl Sukrin melis florsocker
2 dl växtbaserad vispgrädde
en nypa salt
5 dl kokosflingor (en hel påse på 200 g)

Ingredienser garnering:
200 g vegansk sockerfri choklad (ljus eller mörk efter eget tycke)
kokosflingor

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser förutom kokosflingor i en tjockbottnad kastrull, koka på svag värme till den börjar tjockna (7-10 min).
2. Rör ner kokosflingorna och ställ åt sidan för att svalna.
3. Rulla till små bollar eller gör dem till små plattor och ställ dem i frysen i en kvart.
4. Smält choklad över vattenbad, doppa bountyplattorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite kokos innan chokladen stelnat.
5. Förvaras i kylen eller frysen.

Bountyplattor

Bountyplattor

Ischoklad
(Glutenfritt, Laktosfritt, Sockerfritt, Vegan) 
40 st

Ingredienser:
100 g kokosolja
200 g vegansk sockerfri mörk choklad

Gör så här:
1. Ställ upp 40 st ischokladformar på en bricka.
2. Hacka chokladen i mindre bitar.
3. Smält kokosoljan på medelvärme, stäng av när allt har smält.
4. Tillsätt chokladen och rör om tills allt har smält.
5. Portionera ut i formarna och ställ dem kallt så de stelnar.
6. Förvaras i kylen.

Ischoklad


Ischoklad

Kokosknäck i micro
(Glutenfritt, Laktosfritt, Sockerfritt, Vegan)

Ingredienser:
1 dl Sukrin Fiber Sirap Gold
1 dl Kokosmjölk
1 dl Nicks Use like Sugar
25 g hackad sötmandel
0,5 dl kokos

Gör så här:
1. Blanda Sukrin Fiber Sirap Gold, Kokosmjölk och Nicks Use like Sugar i en värmetålig hög bunke.
2. Ställ bunken i mikron och kör på 500 kWh i ca 15 minuter, håll koll så den inte kokar över kanten.
3. Gör kulprov, om den inte är klar så mikrar du en stund till.
4. Rör ner den hackade sötmandeln och kokos, häll i knäckformar och ställ dem i kylen att svalna.


Kokosknäck i mikron

Kokosknäck i mikron

2 kommentarer:

Oboymums med oreofrosting

Yngsta sonen gillar verkligen inte mörk choklad, så här bakar jag en kärleksmums med oboy istället för kakao. Försöker i normala fall baka s...