onsdag 9 oktober 2019

Lite stiltje här i bloggen

Hösten är alltid tuff för ekonomer och denna höst är inget undantag, däremot blir det bara mer och mer jobb för varje höst som kommer. Så just nu tar jobbet extremt mycket av min tid och energi, varje vecka är lite mer fylld än den tidigare redan sprängfyllda veckan. Är glad att jag med min kompetens och orädsla både klarar av att ifrågasätta och ta egna beslut. För några år sedan hade jag jobbat dygnet runt för att klara alla deadlines, nu blir det visserligen övertid men jag gör inget mer än absolut nödvändigt.

Vi är en ekonom på varje produktionsenhet, så vi gör verkligen allt från det lilla dagliga till stora femårsplaner. Då blir det svårt att hinna med. Men jag har många andra ekonomer att bolla med och vi är duktiga att backa varandra och både prata och lyssna. Alla har vi våra tidpunkter då vi inte mår så bra och då är det viktigt att få kräkas ur sig och få förståelse istället för ett "ryck upp dig" eller "riktigt så illa kan det inte vara". Vi får ju så klart höra det också, men när vi ekonomer pratar med varandra så vet vi hur det faktiskt är och inte hur vi tror att det är. Bra kollegor är det allra viktigaste man kan ha, jobbet i sig är mindre viktigt om man trivs och känner sig trygg på jobbet.

Idag jobbar jag hemifrån, kände att jag behövde det efter så många intensiva dagar och kvällar på jobbet. Jag spurtade på bra igår kväll och nu ligger jag äntligen i fas. Så idag ska jag hjälpa en av mina kollegor som inte alls ligger i fas och sedan ska jag ta tag i min rapportering innan jag tar en långlunch med två av mina söner. Behöver tanka lite positiv energi för att orka med resten av veckan.

Här hemma händer det inte heller så mycket, tror att både jag och maken behövde en paus efter den slitsamma sommaren. Men snart kommer den nya sängen och då känns det som om det blir lite nytt och fräscht fast vi egentligen inte gör något stort ingrepp. Maken har också varit och köpt ett nytt överdrag till en av fåtöljerna i vardagsrummet för att se om det blir bra. Får bli en budgetrenovering där, istället för en ny soffa och möbler så blir det nog nya överdrag och den blommiga fondväggen (som jag ABSOLUT ville ha 2006) ska äntligen bort och istället lutar det mot en liggande vit träpanel där.

Imorgon ska jag träffa Biståndshandläggare och Hemsjukvårdens sjuksköterska hemma hos min pappa för att diskutera ett annat boende, är inte hållbart att han bor kvar i sin lägenhet längre. Han ramlar nästan varje dag och trapphuset är en ren dödsfälla för honom. Skulle vara skönt om han fick flytta till ett hem och få tillsyn och sällskap om dagarna istället för att ligga i en säng i en liten etta och stirra i taket 24/7.

Hmm ett mycket spretigt och konstigt inlägg, men det överlever ni nog =)
Nu måste jag jobba vidare, ha det gott!

Citrusträdet och fikonträdet har fått flytta in och övervintrar på ovanvåningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Chocolate Chip Cookies i långpanna - mindre mängd socker

Att baka i långpanna är det absolut smidigaste du kan göra, det krävs en minimal insats och du får massor av goda bakverk färdiga i ett nafs...