måndag 29 april 2019

Segmjuka daimrutor

Camilla Hamid är min absolut största favorit i bakvärlden, hon gör enkla, goda och vackra bakverk som vem som helst kan lyckas göra själv hemma. I dagarna släpper hon sin första bok, Baka utan ugn, jag har förhandsbeställt den och väntar med spänning på att den ska dimpa ner i min brevlåda. Just nu finns boken att köpa för 143 kr hos Adlibris.

Igår bakade jag efter en av hennes recept, en segmjuk daimruta, byter dock ut en del av strösockret mot kokossocker. Jag gillar att baka i långpanna, så enkelt att göra och behändigt att förvara fyrkantiga bakverk. Daim är en favorit, kolasnittar är en annan favorit och denna kaka är en kombination av båda. Och den blev precis så där god som jag hade hoppats på.

Camilla och hennes fantastiska bakverk hittar ni på My Kitchen Stories, om ni inte redan har henne på Instagram tycker jag absolut ni skall lägga till henne, där heter hon @mykitchenstories.se

Självfallet försöker jag använda så mycket ekologiska, närproducerade och svenska varor som det bara går, för vi vill ju gärna ha kvar våra friska kroppar och vår vackra jord så länge som möjligt!

Segmjuka Daimrutor
använd en rektangulär form 20'32 cm, det ger 12 bitar

Ingredienser:
4 paket dubbeldaim à 56 g
250 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 msk kokossocker
0,5 dl ljus sirap
5,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
vaniljglass att servera daimrutorna med

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka daimchokladen.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  4. Tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
  5. Tillsätt daimen och arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Fodra din form med bakplåtspapper och tryck ut degen i den.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills kakan fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt kakan svalna i formen innan du skär upp den i bitar.
  9. Servera den direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
Vår altan är verkligen mitt smultronställe när solen och värmen kommer.
Med en kopp kaffe och en supersmarrig daimruta blir det ännu bättre.

Idag har solen strålat hela dagen, men det är kyliga vindar.
Ska tydligen bli minusgrader i nästa vecka igen.
Men i lä går det bra att njuta av kaffe och daimruta.

Scilla är en giftig blomma, så även murgröna.
Här dekorerar jag med båda på mina bilder, men med en tunn hinna plast mellan bakverket och växterna.

Planen var att äta vaniljglass till daimrutorna, men det fanns bara chokladglass hemma.

Försvinnande goda brukar man säga.
Det stämmer verkligen på dessa segmjuka daimrutor.

Servisen som jag serverar daimrutorna på är verkligen en favorit.
Hemsläpad från Malaysia för massor av år sedan.

Det nya planteringbordet fick bli dagens fotoplats

Baka utan ugn släpps den 30 April 2019, men finns att förbeställa hos bl.a. Adlibris, 143 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar