tisdag 23 april 2019

Saftiga chokladmuffins utan ägg, gluten och mjölk

Jag följer My Kitchen Stories på Instagram och ibland hittar man recept som man bara måste baka. I förra veckan bakade Camilla en saftig chokladmuffins som både är laktos- och glutenfri samt vegansk. Jag har gjort om receptet lite för att få det sockerfritt..Tyvärr hade jag ingen sockerfri vegansk choklad hemma, så jag använde mig av den veganska choklad jag hade i skafferiet, så just denna gång blev dessa muffins inte helt sockerfria.

Jag älskar mörk choklad och mycket chokladsmak, så dessa muffins föll både mig och maken i smaken. Men grabbarna här hemma var inte nöjda, de tyckte det var för mycket mörk chokladsmak i dem.

Den 30 April släpper Camilla Hamid sin bok "Baka utan ugn", den går att förhandsbeställa hos Adlibris. Ni hittar boken här. Jag väntar med spänning på mitt exemplar, hon är en grym bagare och en otrolig inspiratör.

Saftig chokladmuffins (laktosfri, glutenfri, sockerfri och vegansk)
12 st

Ingredienser:
75 g mjölkfritt margarin
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 dl vatten
1,5 dl Aito Oat Drink Barista
1 tsk vinäger av valfri sort
4 dl Finax glutenfri mjölmix (den blå mixen är helt mjölkfri, den röda innehåller skummjölkspulver)
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 dl Nick's Use like sugar
200 g mörk vegansk sockerfri choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme. Förbered 12 muffinsformar på en muffinsplåt.
2. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt vaniljpulver, vatten, havredryck och vinäger.
3. Blanda mjölmix, kakao, bakpulver och sockerersättningen, sikta ner detta i smörblandningen.
4. Grovhacka chokladen, blanda ner 2/3 i smeten och rör för hand till en slät smet.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, strö över chokladen som är kvar när du precis tagit ut plåten ur ugnen.



De ser ljuvligt goda ut när de precis kommit ut ur ugnen.
Saftiga chokladmuffins utan ägg, gluten och mjölk

Bagarassistenten smakar av smeten och gav två tummar upp

Tror bilden visar tydligt hur gott det var 
12 st goda och saftiga muffins blev det
Vi serverade dem med lite vaniljvisp och hallon


Chokladmuffinsen hade en tydlig smak av mörk choklad och var försvinnande goda
Ingredienser till dessa fantastiska chokladmuffins ser ni på bilden ovan.
Observera att den veganska chokladen på bilden inte är sockerfri,
men det var vad jag hade hemma när jag skulle baka.


En vegansk, ekologisk och sockerfri choklad hittar du bl.a. hos Renée Voltaire.
Finns att köpa för 39 kr hos Bodystore.com







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spökbiskvier till Halloween

Tidigare bakade jag biskvier med fem olika fyllningar, receptet på hallonbiskvier  fick ni igår och här kommer övriga fyra smaker. Med tanke...