onsdag 3 april 2019

GastroMax Bio

Var på jakt efter en ny osthyvel, de vi har är dels gjorda i plast och dels sett sina bästa år. Ville helst hitta något i rostfritt och trä, men eftersom det inte verkade vara det lättaste när man vill ha någonting snabbt så blev jag glad när jag hittade denna osthyvel på Ica Maxi.

Orthex Group är Nordens ledande tillverkare av hushållsprodukter och vi känner nog alla igen dem främst genom deras Smart Store förvaringsprodukter som de flesta av oss har i förrådet, garaget eller våra garderober. Nu säljer de glädjande nog även en serie köksredskap i biobaserad plast, GastroMax Bio.

GastroMax Bio är tillverkad av förnybart material med upp till 80 % minskat koldioxidavtryck. Den kombinerar träets naturliga utseende och känsla med de funktionella fördelarna av vanlig plast, ex diskmaskinstålig. De rostfria delarna kan återvinnas som metall och "plastdetaljerna" som plast. Tillverkas i Sverige och Finland (skärbrädorna).

Nytt och unikt 98 % biobaserat kompositmaterial består av:
  • 58–63 % bio-PE från sockerrör (ansvarsfullt odlad utanför områden med hög biologisk mångfald i Brasilien)
  • 35–40 % träfiber från lokalt uppvuxen gran
  • 1–2 % egenskapsförbättrande tillsatser
Vad är bioplast? Bioplast kan antingen vara biobaserad eller biologiskt nedbrytbar. Biobaserad plast är helt eller delvis framställd av ekologiskt, återanvändbart material. Biologiskt nedbrytbar plast är plast som kan brytas ner till vatten, CO2 och biomassa (kan även vara fossil-baserat).

Produktserien har 9 produkter, 3 skärbrädor och 6 köksredskap:
- Osthyvel
- Smörkniv
- Potatisskalare
- Konserv/kapsylöppnare
- Stekspade
- Purépress
 Produkterna finns att köpa hos ICA Maxi, Citygross och i utvalda ekobutiker.

GastroMax™ Bio från Orthex Group

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spökbiskvier till Halloween

Tidigare bakade jag biskvier med fem olika fyllningar, receptet på hallonbiskvier  fick ni igår och här kommer övriga fyra smaker. Med tanke...