måndag 4 mars 2019

Jäsfria frukostbullar

Jag tycker inte om att knåda degar, hatar när klibbig deg fastnar mellan fingrar och i handflator. Med plasthandskar på så går det lite bättre, men det känns otäckt i hela kroppen. Tacka vet jag elvisp =)

Men i helgen gjorde jag ett undantag, då jag hittade ett recept hos Lindas Bakskola på Jäsfria frukostbullar. Snabbt, enkelt och kladdigt haha...men jag överlevde och bröden blev helt ok.

Jag använder inte vanligt vitt vetemjöl, utan vetemjöl med fullkorn och dessutom bytte jag ut 2 dl vetemjöl mot Lantbrödsmjöl, så mina frukostbullar blir lite mörkare i färgen. Fick nog lite Vasaloppsfeeling, för jag slängde i en msk blåbärspulver i degen, det gav lite färg på bullarna men tyvärr ingen smak.Trots sin brist på blåbärssmak så smakade frukostbullarna helt utmärkt när de åts nygräddade med smör och ost till ett snöigt och blåsigt Vasalopp.


Jäsfria frukostbullar

12 st 
Ingredienser:
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölk
1 msk blåbärspulver


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, blåbärspulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.


Självfallet försöker jag använda så mycket ekologiska, närproducerade och svenska varor som det bara går, för vi vill ju gärna ha kvar våra friska kroppar och vår vackra jord så länge som möjligt!
Jäsfria frukostbullar

Jäsfria frukostbullar

Jäsfria frukostbullar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spökbiskvier till Halloween

Tidigare bakade jag biskvier med fem olika fyllningar, receptet på hallonbiskvier  fick ni igår och här kommer övriga fyra smaker. Med tanke...