söndag 28 oktober 2018

En skön helg

I år tänkte jag att jag skulle komma helt undan Halloween, ack så fel jag hade. En av sönerna var med mig och handlade och plötsligt låg det en pumpa i kundvagnen, mot löfte att jag skulle slippa helt undan arbetet med att dekorera pumpan fick han köpa den. Och lite senare stod den urgröpt och dekorerat på huggkubben. Alltid kan den väl glädja någon förbipasserande i det ruggiga höst/vintervädret.

Första snön kom igår, ett riktigt busväder drog in över större delen av landet. Så nu är allt vitt och fint ute, me like! Fick lite julkänsla och tog fram glöggen och pepparkakor och började slå in julklappar för glatta livet. Har lyckats köpa tio stycken hittills, men 80 % av dem är ju till vår lilla gullunge, så det betyder att jag har typ all julhandel kvar att gör.

Hann även med att köpa de sista julklapparna till Julhjälpen igår. Känns skönt att ha allting klart där, även om jag måste leverera dem också. Men det får bli en annan dag, för idag har jag lovat mig själv att inte lämna tomten. Behöver en lugn och skön återhämtningsdag innan det normala kaoset infinner sig imorgon bitti igen.

Hade en god vän som kom på besök idag, så mysigt med lite fika och catching-up. Nu har vi lovat att ses oftare, hoppas jag klarar av att göra det också. Ekorrhjulet snurrar på fortare ju närmare jul man kommer, men man behöver även en stund i lugn och ro med sina vänner. När hon åkt hem passade jag på att göra kålpudding, så sjukt gott och ändå gör man det alldeles för sällan. För att avsluta en bra söndag ska jag ta och hoppa ner i badet. Tror jag ska unna mig ett glas bubbel också, alkoholfri såklart, det är ju trots allt söndag.

Blev en riktigt fin pumpa i år tycker jag =)

Den första snön föll igår

Har hunnit med en hel del julklappsinköpRichard Juhlin är ett alkoholfritt mousserande vin.
Riktigt gott till maten, inte lika gott att bara dricka det som det är.
Aningens för söt för min smak, jag gillar halvtorra viner.


2 kommentarer:

 1. Halloween KLEM til deg. Jeg har bakt i morges med barnebarnet :-)))
  Vi har hatt kald her også, men snø vi har ikke... likevel jeg
  arbeide til julegaver... første er ferdig... og andre jeg har beginnt. Ja, det er veldig hyggelig å avslutte tidlig.
  Hilsen fra Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, kram på dig med :) vad mysigt att baka med barnbarnet, blir lite mer stök men desto mer glädje. Önskar dig en trevlig fortsättning på helgen!

   Radera

Spökbiskvier till Halloween

Tidigare bakade jag biskvier med fem olika fyllningar, receptet på hallonbiskvier  fick ni igår och här kommer övriga fyra smaker. Med tanke...