lördag 9 januari 2016

Sega hallonrutor i långpanna

Jag älskar att baka, men jag måste erkänna att jag bakar hellre än bra.
Att ge sig på att baka något vackert och elegant är helt uteslutet.
Allt som går att baka i långpanna går hem hos mig, det ska vara gott och enkelt.
Dessutom räcker det till många när man bakar i långpanna.
Brukar sällan baka med bär och frukt, men det fick bli lite hallonrutor när baklusten slog till häromdagen.
De blev verkligen supergoda, så det är inte sista gången jag bakar dessa.


Sega hallonrutor i långpanna


ca 30 rutor, fler eller färre beroende på hur stora ni vill ha dem

Ingredienser:
200 g smält smör
4 ägg
4,5 dl socker
6 dl mjöl
2,5 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
3 nävar frysta hallon (eller andra färska eller frysta bär)


Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull, dra den åt sidan och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan ner vaniljsocker, mjöl och smör. Vispa till en jämn smet.
3. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över hallon och mandelspån.
4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter (jag använder varmluftsugn)


Jag använder laktosfria och ekologiska produkter när jag bakar, så blir både min mage och naturen lite gladare =)
Sega hallonrutor i långpanna


Hallon är perfekt att ha i frysen, vi använder dem i yoghurt till frukost, i vattenglaset och till bakning.
De är dessutom rätt så goda att knapra på. 


Hallonets syra passar perfekt till det söta i kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar