söndag 6 december 2015

6 December 2015 - Äppelglögg med kanel, ingefära och clementin


Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg.
Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet.
Har faktiskt aldrig testat att göra egen glögg, har ni?
Om ni har något eget recept som ni vill dela med er av så tar jag tacksamt emot dem, både på mer traditionell glögg och smaksatta varianter.

Äppelglögg med kanel, ingefära och clementin

Ingredienser:
1,5 l äppelmust
3 msk honung
3 kanelstänger
1,5 tsk lätt stötta kardemummakärnor
1 tsk nejlikor
25 g färsk, grovhackad ingefära
2 st skaladeoch skivade clementiner

Dekoration:
1 st skivad clementin
1 st skivat äpple
några kanelstänger

Gör så här:
1. Koka upp alla ingredienser i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter.
2. Sila ner äppelglöggen i en fin flaska eller kanna.
3. Dekorera med clementin, äpple och kanelstänger.

Äppelglögg med kanel, ingefära och clementin.
Ser himelsk god ut.
Bild och recept är lånad från Tasteline.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar