onsdag 16 december 2015

16 December 2015 - Snabb chessecake i glas

Sitter och letar recept inför lördagens festligheter, vi ska nämligen tjuvstarta julen och fira julafton redan då.
Tidigare år har vi alltid haft julmys med min kusin och hennes familj den 26 December, men i år funkar inte mellandagarna med makens jobbschema.
Hittade ett supersmarrigt och enkelt recept som jag bevisligen känt mig lockad av tidigare då jag sparat länken och tänkt publicera den vid tillfälle.
Vacker, god och inte för mastigt, tror detta får bli lördagens efterrätt =)


Snabb cheesecake i glas
4 portioner
Ingredienser:
2 dl vispgrädde
200 g philadephiaost
3/4 dl strösocker
2 dl frysta bär
ett gäng digestivekex
färska bär att dekorera med
Gör så här:
1. Vispa grädden, inte allt för hårt. Blanda philadelphiaost med socker och rör i detta i grädden. Vispa tills du får en klumpfri kräm.
2. Mosa sönder de frysta bären lite lätt och blanda i dem.
3. Tag fram fyra tjusiga glas, varva söndersmulade kex med cheesecakekrämen och avsluta med färska bär.
Ät direkt. (Självklart kan du ställa in glasen i kylen i väntan på att desserten skall avnjutas, men då kan bären safta sig lite och det blir inte så snyggt)




Jag använder laktosfria och ekologiska produkter när jag bakar, så blir både min mage och naturen lite gladare =)


Snabb chessecake i glas
Enkel, vacker och god.
Bild och recept lånad från Linneas skafferi

1 kommentar:

  1. Vilken duktig kvinna du är som håller på med mat och bak du har ju massor av bra recept för mig att försöka mig på.Det tackar jag för.
    Ha det gott och du njut dagen också
    Kram Meta

    SvaraRadera