tisdag 15 december 2015

15 December 2015 - Polkabräck

Nu är det inte långt kvar till jul, har ni kört igång ert julgodisbak ännu?
Jag lider av tidsbrist som vanligt så här innan jul, är tyvärr många ekonomers dilemma.
Så ska det bli något julgodis i år så måste det vara något som går fort att göra och när jag letade runt på nätet så hittade jag bland annat dessa smarriga polkabräck.
Vackra, goda och snabba att göra, hur perfekt är inte det?

Polkabräck
Ingredienser:
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
1/2 påse med polkagrisar
Bra att ha : hammare
Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad eller micro ( på svagaste effekt )
2. Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15*20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt medan du smälter choklad nummer två.
3. Hamra polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket.
4. Häll på lager två av chokladen och strö polagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.


Förvaras framme i rumstemperatur en stund innan servering


Polkabräck
Polkagrisar är både vackra och goda, och så är även dessa polkabräck.
De är även snabba och lätta att göra.
Bild och recept lånad från Jennys matblogg, hos Jenny hittar du hur många läckra och goda recept som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar