fredag 11 december 2015

11 December 2015 - Vanilj- och saffransmusslor med blåbär och grädde


Efter ett dignande julbord brukar det inte finnas så mycket mer plats i magen, då är en enkel men ändå god efterrätt att föredra.
De här musslorna kan du baka i förväg och klicka på lite grädde och blåbär vid servering.
Ljuvligt frasiga och goda och de nästan smälter i munnen.


Vanilj- och saffransmusslor med blåbär och grädde

Portioner: 16 st

Ingredienser:
0,5 g saffran
0,5 dl florsocker
100 g smör, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
0,5 dl maizena majsstärkelse
2 dl vetemjöl
vispgrädde
blåbär
veckade metallformar för kakor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200˚C
2. Stöt saffranet med lite av florsockret i en mortel.
3. Vispa smör, florsocker, saffran, vaniljsocker och sirap till en smidig smet.
4. Blanda maizena med mjölet i en bunke och rör sedan ner det i smeten och arbeta ihop den till en deg.
5. Smörj formarna med smör och tumma sedan ut degen i formarna, ställ dem på en plåt och grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter.
6. Låt dem svalna innan de stjälps upp på ett galler med bakplåtspapper.
7. Servera med vispade grädde och blåbär.


Jag använder laktosfria och ekologiska produkter när jag bakar, så blir både min mage och naturen lite gladare =)


Vanilj- och saffransmusslor med blåbär och grädde.
Frasigt goda och smälter nästan i munnen.
Bild och recept lånad från Ica



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar