torsdag 13 november 2014

Det knackar på

Jag har under några veckor hört att det knackar på ovanvåningen och trott att det varit den stora sonen som sitter och knackar i skrivbordet när han spelar. En dag när det knackade som värst var jag upp och frågade vad han hade för sig och han såg ut som ett levande frågetecken.

Jag smög runt och försökte höra vad knackandet kom ifrån, jag var ut på tomten och spejade upp på husgaveln och taket men kammade noll.
Nu när jag sitter här i godan ro och dricker kaffe så kommer plötsligt en hel svärm (åja, 15-20 stycken kanske inte riktigt är en svärm) talgoxar och börjar febrilt knacka och slita i allt som går att få loss. 

En sitter på stubben och plockar mossa, en sitter mitt framför mig och plockar bort kitt från fönstret (jädrans ligist!!!), en sliter förtvivlat i min dörrkrans (ännu en ligist!), någon annan pickar på droppplåten och ytterligare några andra pickar på husväggen eller sliter grenar i buskarna.

Fem minuter senare är det över, för denna gång vill säga.
Jag antar att de försöker bygga sig ett bo inför vintern eller att de försöker äta upp sig inför den kommande kylan.
Detta kanske stödjer min tes om att det blir en rejäl vinter i år.

Jag försökte ta några bilder på dem, men min iPhone och deras febrilt flaxande vingar var ingen bra mix. Så jag knyckte helt enkelt en bild på nätet (minns inte var ifrån, för jag hade den sedan tidigare i min dator)
Och även om de pickar på fönsterkittet och sliter i min dörrkrans så har jag lite svårt att bli riktigt arg på dem, för de är ju så gudomligt söta  

♥ KRaM aNNiCa ♥

Om de bara kunde vara lite lugna och inte skräpa ner så förbaskat hade de gärna fått kommit in =)

5 kommentarer:

 1. Man kan verkligen undra vad de sysslar med. Kittet gillar de särskilt här.
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
 2. Ja, lite störiga är de. Kanske samlar de ihop lite smått och gott inför vintern, så de klarar sig igenom den och kan sjunga vackert för oss när våren kommer. Önskar dig en fin helg!
  Kram Ann

  SvaraRadera
 3. Haha...här brukar de knacka på fönsterbläcket och undra om jag inte kommer ut med mat åt dem snart. Men håller med dig, det går inte att bli arg på dem för det är så mysigt med alla småfåglar.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ja, dom är ju så söta, men vilket liv dina ställer till med! När vi har dörren öppen till verandan, vilket vi fortfarande har nu och då, det är ju så varmt ute, så händer det att en och annan flyger in här och då flaxar det ordentligt vill jag lova!!! Och på verandan har vi haft lite ljusstakar stående och där har dom hackat i resterna av stearin och det är OK, men dom behöver ju gå på toa också.....men arg på dom kan man ju inte bli!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. De är verkligen söta och det är svårt att bli arg. Konstigt att de hackar i fönsterkittet. Jag låg nyss i sängen och hörde ett konstigt ljud ifrån taket, för tredje morgonen i rad. Sen blev det ett fasligt kraxande...kajor! De är lika söta!!!
  Kram Milla

  SvaraRadera