torsdag 23 oktober 2014

Frozen Cheesecake

I helgen var ungarna lite rastlösa och fick för sig att de ville baka, och eftersom vi inte hade någon bil hemma fick vi oss en skön promenad till Coop för att köpa ingredienser. De hade sökt reda på ett recept på brownies och denna frozen cheesecake.

Båda två blev gudomligt goda.

En fryst cheesecake är perfekt att göra några dagar före och ha i frysen, så slipper man tillaga allt samma dag man ska bjuda hem folk.

Jag var ingen stor fan av cheesecake tidigare i mitt liv, men nu tycker jag det är jättegott.
Vad tycker ni om chessecake?

♥ KRaM aNNiCa ♥

Frozen Cheesecake

Ingredienser:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digistivekex
1 citron

Gör så här:
  1. Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke. 
  2. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna och vispa tills den är porös.
  3. Tillsätt philadelphiaosten, blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på låg hastighet.
  4. Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena, fettfria vispar) med elvisp. 
  6. Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna i cheesecakesmeten.
  7. Tvätta och riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Tänk på att tvätta skalet ordentligt med tex en disksvamp. Köp gärna ekologisk citron för att slippa kemikalier. 
  8. Krossa kexen i en mortel eller i en bunke med hjälp av fingrarna eller en trägaffel.
  9. Lägg hälften av kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten., ca 20-26 cm i diameter. Häll sedan smeten ovanpå och bred ut den jämnt innan du strör över resten av kaksmulorna.
  10. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. 
  11. Vid servering: Tag ut cheesecaken 15-30 minuter i rumstemperatur före servering eller ställ den i kylen 1-1,5 timmar. 
Frozen Cheesecake - så enkel och så god
Dessutom räcker den till många personer, eller till få personer många gånger =)
Brownies är så där gudomligt kladdiga och goda.
Här tog jag pistagenötter som jag grovhackade och lade ovanpå.
Receptet finner ni HÄR.
Ännu mera brownies, fast med smält blockchoklad och vit strössel i form av små snöflingor.

6 kommentarer:

  1. Vilka goda och vackra bakverk! Något för kommande helg då vi har många små flickor på ingång! Tack för det!
    Agneta kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man måste passa på att njuta lite av livet medan man kan, så lite gott till kaffe måste man unna sig =)
      Hoppas ni får en mysig stund i helgen!
      Kram Annica

      Radera
  2. Oj, vad det ser gott ut. Det riktigt sög till i magen. Dags för fika tror jag bestämt, men får väl nöja mig med en nöttopp som blev mer som en plätta.

    Ha det fint
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. En nötplätt med andra ord =). Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig med bakningen, men huvudsaken är att de är goda.
      Ha det gott!
      Kram Annica

      Radera
  3. Oj oj oj, vad du frestar en :-) , för de ser verkligen goda ut. Jag gillar allt ni bakade i helgen och bakar själv inte sånt här, för jag kan inte låta bli att äta upp allt för fort. De skulle inte bli kvar i frysen så länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha nä det kan vara risken med för mycket gott hemma. Här är det sönerna som äter upp allt jag bakar, men de är smala och tränar så än så länge funkar det bra.
      Kram på dig!

      Radera