måndag 10 mars 2014

Vaccinationer och funderingar

Tydligen krävs det en del vaccinationer när man ska åka till Indien.
En spruta i vardera armen blev det idag, och två återstår att ta.
Tur jag inte är det minsta lilla rädd för nålar, däremot känner jag en viss rädsla för Indien.
Magsjukor, grova våldtäkter och mord.
Men håller vi oss bara inne på hotellet om kvällarna så ska det nog gå bra.

Börjar också bli orolig över vad jag ska ha på mig om dagarna, det är högsommar i april/maj och genomsnittstemperaturen ligger på 28 grader.
I Sverige är vi van att ha så lite kläder som möjligt på oss när det är så varmt, men frågan är vad som är acceptabelt i Indien.
Vi kommer nog att jobba rätt så mycket, så den värsta solen lär inte nå våra vita ben.

Känner att jag behöver grotta ner mig i lite research om både staden och kulturen innan avfärd.
Samt styra upp min frånvaro på både jobb och hemma.
Det mesta jobbet kan jag nog inte avstyra, det får jag ta med mig och roa mig med om kvällarna.

Är kluven som sjutton över denna resa.
Det är ett stort ansvar som läggs på oss som åker, men alternativet att vi försöker styra upp det hemifrån är långt mer skrämmande.
Jag får försöka se det som en utmaning och som personlig utveckling.
Dessutom kan jag lägga till ett 25:e land till min lista över antalet besökta länder =)

Är det någon som har erfarenhet av att resa till och jobba i Bangalore?

♥ KRaM aNNiCa ♥

Stelkramp, Hepatit A, Hepatit B och Kolera har vi vaccinerat oss mot idag

10 kommentarer:

 1. Ojdå, detta verkar tufft! Tur att du kan se positiva saker också! Lycka till både med detta och med din nya strategi i arbetet!
  Kram Allis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Sprutotna var en baggis, nu ska jag bara strukturera upp jobbet också =)
   Kram Annica

   Radera
 2. Oj, ska du med ditt arbete till Indien, det låter spännande värre, det. Jag har inte en susning om hur det kan vara. Däremot hade min mormor en bror som arbetade som läkare i Calcutta.....av alla ställen. Men han flyttade senare till USA och läste om till teolog! Får man fråga vad du arbetar med? Det låter väldigt spännande. Läs på - jag var på väg till New Delhu för ett tag sen, men det blev Norge i stället. Det var mycket med maten och handspriten och inga sköljda grönsaker och allt det där vanliga fast lite mer. Ät magbakteriekultur innan du åker! Det tror jag är bra.
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag tror du gjorde ett bra val när du valde Norge, otroligt vacker miljö och dessutom slipper man vara rädd för allt.
   Jag jobbar som Business Controller på en produktionsenhet där vi tillverkar rör. Vi är ett Sandviks bolag och koncernen har beslutat att lägga ut alla repetativa transaktionella arbetsuppgifter på entreprenad och eftersom arbetskraften är billig i Indien så är det indier som ska göra dessa arbetsuppgifter. Vi är rätt så komplexa och svårjobbade som enhet, så jag och en av mina kollegor måste åka ner och hjälpa dem med övertagandet. Så det kommer bli massor av hårt arbete och många gråa hår.
   Kram Annica

   Radera
 3. Vilket äventyr. Och se det på annat sätt än som turist. Har inte varit i Indien varken som turist eller något annat. Förstår om du ser fram emot det både med spänning och kanske litet oro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bangalore är nog inte förstahandsvalet om man reser som turist, men det ska helt klart bli spännande att se hur människorna bor och lever där. Vi hoppas att Nishitha, den indiska vi lärde upp här hemma i Sverige, ska ta väl hand om oss och visa oss lite av livet i storstaden.
   Kram Annica

   Radera
 4. Vilken upplevelse men du kommer att klara det perfekt. Det finns nog en orsak till att du blivit tillfrågad. Hoppas du kan njuta och se dig om också mellan arbetspassen.
  Ha ett fint veckoslut!
  Kram Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart en upplevelse som jag aldrig skulle ha fått om det inte vore för jobbet. Det finns självklart mycket som jag inte vet om rapportering, men den verksamhetskunskap som jag och kollegan har ingen annan på Sandvik, så vi är helt klart bäst på att lära ut denna kunskap.
   Vi ska försöka få lite guidade turer av en indisk vän när vi är där, så jag hoppas vi får uppleva massor.
   Detsamma till dig fina du!
   Kram Annica

   Radera
 5. En otrolig upplevelse är det att åka till Indien. Min syster var där med familj och de var rätt omtumlade när de kom hem. Vita tunna, vida kläder som är heltäckande skulle jag välja. Både med tanke på att för mycket sol är aldrig bra, vitt är svalare eftersom det reflekterar och ingen behöver ta anstöt över hur man ser ut. Det kan ju vara viktigt om man ska representera sitt företag.

  SvaraRadera
 6. Spännande att åka till Indien. Det var många länder du besökt, läser jag. Själv är jag inte mycket för att resa och gillar att vara hemma mest.

  SvaraRadera