lördag 22 februari 2014

Petits Choux-minisemlor med hallongrädde

Kikar in för att önska er alla en fin lördagskväll.
Samt för att leverera ett av de recept jag lovat att lägga ut.

Imorgon är det dags för de första vårtecknen att publiceras.
 Lär inte hitta några i trädgården för den är ju täckt i snö just nu.
Men någonting ska vi nog hitta på =)

♥ KRaM aNNiCa ♥ 

Petits Choux minisemlor med hallongrädde

ca 20 st

Ingredienser:
2 dl vatten
50 g smör
2 krm malen kardemumma
2 dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning:
2,5 dl vispgrädde
125 g färska hallon
200 g mandelmassa

Topping:
Siktat florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp vatten, smör och kardemumma i en kastrull. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt mjölet, lite åt taget och rör om kraftigt tills smeten släpper från botten och kanter.
3. Tillsätt sedan äggen, en efter en, under kraftig omrörning så att fett, ägg och mjöl blandas ordentligt.
4. Klicka ut smeten till valnötsstora klickar på ett smort bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills minisemlorna har rest sig och fått fin färg. Låt kallna.
6. Vispa grädden luftig och mosa hallonen med en gaffel. Vänd försiktigt ner hallonen i grädden.
7. Mosa mandelmassan med en gaffel och blanda den med delar av den vispade grädden, till en bredbar konsistens.
8. Skär av toppen på varje petit choux, fyll med mandelmassa och hallongrädde. Lägg på locket och pudra med florsocker.


Petits Choux-minisemlor med hallongrädde.
Hittade receptet i tidningen Mer smak från Coop

4 kommentarer:

  1. Vad små och söta de blev.
    Ha en trevlig kväll du med vännen!
    Kram A-L

    SvaraRadera
  2. Vad gulliga små semlor. Riktigt finsmakarsort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen gulliga, men slut på ett nafs. Två tuggor så var det över, men alldeles lagomt till en kopp kaffe =)
      Ha en fin helg!
      Kram Annica

      Radera