måndag 9 december 2013

9 December 2013 - Underbart goda saffransrutor

Idag har jag inte gjort många knop, varvat bakning (mitt bästa sätt att hantera stress) med senaste månadens avsnitt av Skavlan. 
Precis vad jag behöver för att komma på benen igen! 

Men eftersom jag inte riktigt är på topp just nu, så blir det inget annat än ytterligare ett recept jag bjuder på idag.
Fast detta känns ju betydligt juligare än gårdagens recept =)

Jag gillar inte lussekatter, tycker ofta de är torra och trista.
Trodde tidigare att det var saffran jag inte tycker om, men det har jag sedan förstått att jag älskar att ha i bakning och mat.
Det är helt enkelt bullen i sig, precis som jag inte tycker om vanliga kanelbullar.

Dessa saffransrutor är underbart saftiga och goda, och om det blir några över ska jag frysa ner dem till min födelsedag som börjar närma sig med stormsteg nu.

Underbart goda saffransrutor

Ingredienser:
4 dl Vetemjöl 
4 tsk bakpulver
1 dl marsanpulver
2 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 g saffran 
2 ägg
3 dl filmjölk 
100 g rumstempererat margarin
Pärlsocker till garnering

Gör så här:
1. Lägg saffran och en sockerbit i en mortel och stöt den väl, häll sedan saffran och övriga torra ingredienser i en bunke. Rör om så allt blandar sig.
2. Vispa ägg, filmjölk och det rumstempererade smöret och häll i den torra blandningen.
3. Vispa till en tjock, jämn smet.
4. Häll ut smeten på bakplåtsklädd långpanna, se till att smeten är jämt fördelad då den inte rinner ut själv.
5. Strö över pärlsocker och ställ mitt i ugnen, 200 grader, i ca 20 min.
6. Låt kakan svalna något innan du skär den i rutor.
Går utmärkt att frysa.

♥ KRaM aNNiCa ♥

Underbart goda saffransrutor

1 kommentar:

  1. Det där låter gott. Skriver ut receptet och måste provbakas. Vi älskar saffran.
    Julkram från Anne-Lie

    SvaraRadera