torsdag 4 april 2013

Louises goda GI knäcke

En av kollegorna bjöd på ett jättegott knäckebröd tidigare och nu har det blivit lite av en
bokslutstradition att vi knaprar knäckebröd och brieost.
Detta bröd är inte bara gott att äta själv, det är också otroligt lätt att baka och passar perfekt
att ha med sig som gå-bort-present!

Testa att baka det du också!

Ingredienser:
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
2 dl majsenamjöl
0,5 dl linfrö
1 msk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om.
2. Bred ut i långpanna på bakplåtspapper, lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och använd händerna till att trycka ut smeten jämt på plåten.
3. Ta bort det översta bakplåtspappret, sätt plåten mitt i ugnen och grädda i 150 grader i 50 minuter.
4. Låt brödet svalna och bryt sedan i lagom stora bitar.

Nyttigt och gott =)

♥ KRaM aNNiCa ♥

Jag har köpt på mig ett lager med glasburkar när de haft utförsäljning på Järnia, nu är burkarna slut.
Jag har nämligen givit bort dem i present fylld med knäckebröd =)
Om man inte har någon fin burk kan man alltid vira lite snöre runt och i påsktider även en påskhare =)

6 kommentarer:

  1. Låter verkligen gott och väldigt energirikt. Precis vad ni behöver i bokslutstider! Hur är det med ditt ben?
    Kram Ingela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Benet är helt läkt och nu försöker jag komma i gång i lugnt tempo så jag inte åker på en till käftsmäll =(
      Brödet är supergott att knapra på =)
      Kram vännen! <3

      Radera
  2. Det ser väldigt gott ut, det receptet ska jag spara. Tack :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spara och testa att baka det, du kommer inte bli besviken =)
      Kram Annica

      Radera
  3. Oj, det var gott! Och nyttigt ;) Inte alltid det sammanfaller - god smak&nyttighet :P

    Ha en trevlig helg!

    kram/Olg@

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, verkligen inte. Vi har haft en superhelg, hoppas du haft det bra också!
      Kram Annica

      Radera