måndag 28 januari 2013

Morotskaka

ca 10 bitar
Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
3 dl finrivna morötter
1 dl naturell rapsolja
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1 tsk salt
smör till formen
valnötter till garnering

Ingredienser till glasyren:
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3.Vispa ägg och socker poröst i en bunke och tillsätt sedan de rivna morötterna och rapsoljan.
4. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan bunke och rör sedan ner detta i äggvispet.
5. Häll smeten i formen och grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
6. Tag ut kakan och låt svalna.
7. Vispa samman ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.
8. Garnera ev med valnötter eller granatäpple. Eller som i mitt fall med chokladlöv.

Bjöd på bla morotskaka på fredagsfikat häromdagen, här kommer receptet.
♥ KRaM aNNiCa ♥

4 kommentarer:

  1. Morotskaka är verkligen toppen, älskar det syrliga som bryter av mot det söta.
    Hoppas du får en fin måndag!
    Kram A-L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är mumsigt med morotskaka...och så kan man ju inbilla sig att det är lite nyttigare också =)
      Kram på dig stumpan ♥

      Radera
  2. Låter gott! Har aldrig bakat morotskaka, men det verkar ju lätt som en plätt =)
    Kram Yvette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen lätt och går nog inte heller att misslyckas med =)
      Kram Annica

      Radera