måndag 21 januari 2013

Kladdkaka under daimtäcke

Bakade denna kladdkaka i lördags och den blev ruskigt god.
Kakan blir hög och sjunker inte ihop i mitten. 
Daimgrädden är pricken över i:et och gör kakan ännu godare.

Ingredienser:
200 g smör
200 g minst 70 % mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
3 dl grädde
100 g mjölkchoklad med daim

Gör så här:
1. Klä botten i en form, ca 21 cm i diameter, med avtagbar kant med smort bakplåtspapper.
2. Vispa socker och ägg poröst.
3. Smält smöret i en kastrull och dra den åt sidan. Bryt ner den mörka chokladen och rör tills allt är smält.
4. Tillsätt de övriga torra ingredienserna i äggsmeten och vispa sedan ner chokladblandningen.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.
6. Låt svalna och förvara sedan kakan kallt.
7. När det är dags för servering, vispa grädden lös och luftig. Finhacka mjölkchokladen och rör sedan ner den i grädden. Bred ett jämt lager av daimgrädde över kakan.

 ♥ KRaM aNNiCa ♥




8 kommentarer:

  1. Den var verkligen supergod!

    SvaraRadera
  2. Hur gott låter inte det? Måste testas!
    Kram A-L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska du absolut göra! Den är supermumsig!
      Kram

      Radera
  3. Den ska jag absolut baka till helgen. Kladdkaka är så gott och med daimgrädde måste det ju bli fantastiskt.
    Kram Jasmine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var verkligen en hit. Hoppas du gillar den!
      Kram

      Radera
  4. Den ska jag baka till helgen. Kladdkaka är så gott och med daimgrädde måste det bli fantastiskt!
    Kram Jasmine

    SvaraRadera
  5. Den såg verkligen himmelskt god ut!! Kram Susanné

    SvaraRadera