torsdag 6 december 2012

6 December 2012 - Baka mammas supergoda saffransskorpor

Att Leila Lindholm är duktig på att baka det vet vi ju alla, detta recept har hon fått från sin mamma.
Skorpor är så underbart gott och lagomt till jul passar det ju utmärkt att smaksätta dem med saffran.
Lägg dem i en snygg burk och sätt på en fin etikett, ha den stående framme så 
alla gäster törs ta sig en skorpa.
Varför inte göra två satser och ge bort några skorpor till dina släktingar och vänner?

Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
råsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

♥ KRaM aNNiCa ♥

Både receptet och bilden är lånad från recept.nu

4 kommentarer:

  1. Leilas bakverk är alltid goda. Måste testa dessa :)
    Kram Ingela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag du ska göra,tala om hur de blev för jag har inte testat dem ännu.
      Kram

      Radera
  2. Låter mumsigt, men jag tror inte jag orkar baka. Måste nog muta Zita att baka åt mig :)
    Kram A-L

    SvaraRadera