måndag 3 december 2012

3 December 2012 - Baka mumsiga mandelmusslor

Spröda mandelmusslor med vispad grädde och färska hallon är perfekt att ha till 
glöggmingel eller som efterrätt på julbordet. 
Testa att baka några du också!

Ingredienser:
125 g sötmandel
5 droppar bittermandelarom (eller 2 st bittermandlar)
200 g smör
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Till formarna:
smält smör

Fyllning:
3 dl vispgrädde
hallon

Gör så här:
1. Smörj mandelformarna med smält smör och ställ dem på en plåt. 
2. Skålla och skala mandel och bittermandel.
3. Lägg mandel, bittermandel, strösocker och vaniljsocker i matberedaren och kör tills det blir ett fint mjöl.
3. Tillsätt smör i små bitar, ägg och vetemjöl och kör tills det bildas en degboll. 
4. Lägg degbollen i en påse och låt stå i kylen i ca 1 timme.
5. Rulla ut degen till en längd, dela i ca 1 cm tjocka bitar och tryck ut i formarna. 
6. Skär kanterna runt formarna jämna med en kniv. 
7. Låt formarna vila i kylen i 15 minuter. 
8. Grädda mitt i ugnen i 200 grader under 8-10 minuter.
9. Låt formarna svalna, vänd dem och knacka ur mandelmusslan i handen.
10. Lägg på galler för att kallna.
11. Fyll mandelmusslorna med vispad grädde och hallon strax före servering.


Mandelmusslorna går utmärkt att frysa in i burkar med tätslutande lock. Låt tina i rumstemperatur innan servering.


Hoppas det går bra med mandelmusselbaket!

♥ KRaM aNNiCa ♥




Mandelmusslorna är både vackra att se på och underbart goda.

4 kommentarer:

  1. Låter jättegott och söta var dom.
    Kram A-L

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är söta både till utseendet och till smaken =)
      Kram

      Radera
  2. Tokfia, vill du göra mig fet ;). Du lägger ut så många goda recept som jag bara måste testa haha
    Kram Ingela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha nej! Du får väl ha lite karaktär och inte tillaga allt jag visar =)
      Kram ♥

      Radera