söndag 16 september 2012

Silviarutor

Idag kommer mamma förbi och bjuder på lite mat, då är det väl inte mer än rätt att hon får 
något gott till kaffet efteråt.
Klurade ett tag på vad jag skulle baka och valet föll på Silviarutor. 
Ett recept jag haft sedan hemkunskapen på 80-talet - dags att damma av det =)
Barnen svepte alla kantbitar som jag skar bort, så jag antar att det blev gott.
Kakan bakas i långpanna och det blir ca 30 rutor.

Ingredienser
Kaksmet
6 ägg
6 dl strösocker
3 dl iskallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
Glasyr
200 g smält smör
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Kokos
Gör så här 
1. Sätt ugnen på 170 grader (varmluft).
2. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan ner de övriga ingredienserna till kaksmeten.
3. Häll smeten i smord långpanna och grädda i ca 20 min. Låt kakan svalna.
4. Lägg under tiden smör, socker och äggula till glasyren i en kastrull och värm under omrörning tills det tjocknar till en kräm. Smaka av med vaniljsocker.
5. Låt glasyren svalna någon minut innan du brer den över kakan.
6. Strö över ett rejält täcke kokos.
7. När glasyren stelnat lite kan kakan skäras i rutor.

♥ KRaM aNNiCa ♥
Silviarutor
Dagen till ära åker finservisen fram.
Kaffeservisen maken bar omkring på i flera veckor i Asien 1994.
Köpt på ett varuhus i Penang, Malaysia

8 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Och servisen är så fin, den brukar glimta fram ibland på era kalasbilder =)
    Hoppas ni får god mat och en trevlig em med mamma!
    Kram Ingela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi fick massor av god mat av kära mamsen ♥ och kakan var alldeles för god!
      Kram

      Radera
  2. Hoppas ni fick en trevlig kväll! Jag och Zita har haft en mysig dag med massor av god mat samt hallonpaj...himmelskt god!
    Kram och godnatt vännen ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du tyckte om den och att ni hade en trevlig kväll ♥
      Kram

      Radera
  3. Hur blev den? Låter jättegott!
    Kram angie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du inte har några problem med vikten tycker jag du ska baka den. Går du på diet - låt bli! Du kommer att äta tills magen spricker =)
      Kram

      Radera
  4. Bjöd mina kollegor på dessa i fredags och det blev soprent på fatet =)
    Vilka underbara kakor alltså!
    Smälte verkligen i munnen *mums*
    Tack för receptet!
    Kram Bea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att de blev uppskattade =)
      Jag har bakat dem själv i kväll och ska bjuda på dem i morgon, hoppas de blir lika glada.
      Kram Annica

      Radera