lördag 15 september 2012

Hallonpaj

Här kommer receptet på gårdagens goda hallonpaj.
Den är söt, men inte för söt och så god att den bara smälter i munnen =)

Ingredienser:
Hallonfyllning:
1 dryg matsked maizenamjöl
6 msk florsocker
1,5 dl mandelmjöl (eller finriven skalad mandel)
40 g rumstempererat smör
250 g hallon + några till dekoration
3 äggulor

Smuldeg:
240 g smör
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
5 dl mjöl

Gör så här:
1. Kör hallonen i en mixer och sila sedan bort kärnorna.
2. Blanda hallonsmeten med resten av ingredienserna i en bunke.
3. Blanda alla ingredienserna till smuldegen och låt ligga i kylen en stund.
4. Platta ut hälften av smuldegen i en smord form, grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter eller tills dess pajen fått en gyllenbrun färg.
5. Häll i hallonfyllningen och lägg på några hela hallon.
6. Riv resten av smuldegen på ett rivjärn och strö över pajen.
7. Baka i 200 grader i cirka 10 minuter.
8. Pudra med florsocker och dekorera med hallon.

Tips! 
Om du vill förbereda något kvällen innan så kan du göra både hallonfyllningen och smuldegen, men förvara dem var för sig under natten.
Är godast om den serveras lite ljummen tillsammans med massor av vaniljvisp.

♥ KRaM aNNiCa ♥

Hallonpaj med färska hallon *mums*

4 kommentarer:

  1. Låter jättegott. Ska bjuda mamma på mat i morgon, kanske blir lite hallonpaj till efterrätt =)
    Kram Zita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, hallonpaj låter ju underbart gott...det vill jag ha!
      Kram från mamma A-L

      Radera
    2. Tycker absolut du ska ge goa mamma lite hallonpaj!
      Kram till er båda ♥

      Radera
  2. Hittade hit när jag googlade på hallonpaj, denna ska jag testa att göra.
    Du har en fin blogg!
    Hälsning Anna

    SvaraRadera