söndag 6 maj 2012

Nu är altandörr och fönster beställd

Sommarens dyraste projekt är startat, för nu är fönstret inhandlat och altandörren är beställd. Känns bra att vi kommer ännu en liten bit i vårt ännu större projekt  - att byta alla våra fönster på huset. Tanken är att ta det i omgångar för att slippa dra på oss ännu ett lån. Badrum och tvättstuga har redan fått nya fönster och när dörren och fönstret vi nu beställt är på plats så är nedervåningens baksida klar

Vi har pratat om att sätta in en altandörr i vårt sovrum länge nu, kommer att bli underbart att kunna kliva rakt ut på soldäcket i sommar. Maken har planer på att bygga ut soldäcket i sidled, för solsängarna står ju i vägen för vår nya altandörr.

Till nästa sommar kanske det även står en hörnsoffa i fuskrotting på altanen istället för den lilla soffan och de två fotöljerna. Ett svart parasoll på det så är altanen komplett.  

Sedan kommer jag aldrig mer lämna vår baksida...bara så ni vet!

♥ KRaM aNNiCa ♥

Idag har vårt sovrum ett dubbelfönster som är 180 cm brett, de kommer att bytas ut mot  en helglasad dubbeldörr som är 150 cm bred. På så sätt får vi lite mer vägg inne i sovrummet =)
Passar även på att byta mellansonens sovrumsfönster så helhetsintrycket av huset inte ser helt galet ut.

8 kommentarer:

 1. Det kommer att bli fantastiskt bra att ha en altandörr i sovrummet när ni har en stor fin altan alldeles utanför =). Perfekt att ha två utgångar till altanen, för vi har bott i hus med endast dörr från sovrummet och det var inte skoj när alla skulle in och ut. Barnen tog oftast den snabbaste vägen...rakt över sängen med lortiga fönster *suck*
  Ha en skön dag nu!
  Kram Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha känner igen mig, vi hade så i radhuset vi bodde i när barnen var små. Man visste inte om man skulle skratta eller gråta när våra tre samt deras typ åtta vänner kommer i full fart med grusiga och gräsiga fötter rakt genom vår säng. Men nu har vi två utgångar och bara stora barn som förhoppningsvis vet att man inte ginar genom sängen.
   Ha en bra dag du med!
   Kram annica

   Radera
 2. Den altandörren kommer att bli välanvänd med tanke på hur fin baksida ni har. Nu håller vi tummarna för en solig och varm sommar!
  Kram Majken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hoppas verkligen på en bra sommar så vi får njuta på vår baksida!
   Kram Annica

   Radera
 3. Bland det bästa vi har, altandörr från sovrummet rakt ut på däcket, det är så härligt och praktiskt.

  Kul med sådana projekt ni har på gång och bra att ta det i omgångar av alla möjliga anledningar. Ni har ett väldigt fint hus!

  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Agneta!
   Ja visst är det härligt att bara kunna kliva rakt ut i det fina vädret på sommaren =)
   Vi har rustat i så många år nu att vi insett att det får ta sin lilla tid innan vi blir klara, man måste hinna leva också!
   Kram Annica

   Radera
 4. Kommer att bli kanonbra med den nya altandörren från sovrummet, bara för soldyrkarna att rulla ur sängen och ut på soldäcket =)
  Kram A-L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är precis vad vi planerar att göra =)
   Kram Annica

   Radera