fredag 20 april 2012

Middagstips - kycklingklubbor, potatismos och stekt sparris

Finns få saker som är så mumsigt som hemmagjord potatismos. 
Äter nästan aldrig mos av den anledningen att det oftast serveras pulvermos.
Det är sällan vi äter "vanlig" kokt potatis i vårt hus, antingen pressar vi den eller så gör vi mos. Bra sätt att lura i barnen som inte äter om det ligger en vanligt kokt potatis på tallriken =)

En annan favorit hos barnen är kycklingklubbor, tillsammans med hemmagjord potatismos blir det en perfekt kombo i mina ögon!

Sprang in på Coop snabbt i morse och då hittade jag en rolig nyhet i deras sortiment, nämligen alkoholfria viner från Carl Jung. Köpte hem en Rosé och en Merlot, ska bli spännande att testa hur de smakar.
Har fått lite olika omdömen på nätet, allt från att det vita vinet (som jag inte köpte) är helt odrickbart till att Rosévinet ska vara riktigt gott.
Är det någon av er som testat vinet?


Kycklingklubbor
 
Ingredienser
2 kg kycklingklubbor
1/2 dl honung
1/2 dl mango chutney
3 tsk curry
2 msk kinesisk soja
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här
1. Krydda kycklingbenen med 1 msk flingsalt och 4 krm peppar. Rör ihop övriga ingredienser i en stor bunke. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Lägg i dubbla plastpåsar.
2. Låt kycklingklubborna marinera minst ett par timmar före tillagning, gärna över natten.
3. Sätt ugnen på 175°C. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och tillaga i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna något.

Potatismos

Ingredienser
1,5 kg potatis (jag använde mig av mandelpotatis)
75 g smör
2 dl varm mjölk
salt och kryddor efter smak

Gör så här
1. Skala och koka potatisen tills den är riktigt mjuk.
2. Pressa potatisen i en stor bunke, tillsätt smör, kryddor och varm mjölk.
3. Rör om och tillsätt ev mer mjölk samt krydda tills du tycker det smakar bra.

Stekt sparris
Ingredienser
1 knippe sparris
olivolja
flingsalt

Gör så här
1. Skala försiktigt sparrisen.
2. Lägg den skalade sparrisen på en tallrik, ringla lite olivolja över samt strö på lite flinsalt.
3. Stek sparrisen i stekpanna på medelstark värme i någon minut. OBS! Den ska bli mjuk men inte helt porös.


Hemmagjord potatismos och stekt sparris 
Barnens favorit - marinerade kycklingklubbor
Kul nyhet i vår Coopbutik, alkoholfria viner

♥ KRaM aNNiCa ♥

8 kommentarer:

  1. Låter jättegott, och inte heller speciellt krångligt eller svårt. Sånt gillar jag =)
    Ville bara kika in och säga hej, har precis lagt till dig på bloglovin men jag har läst din blogg ett tag. Mamma är en av dina trogna följare så jag hittade dig den vägen. Nu har jag precis flyttat hemifrån och när jag inreder min lilla tvåa så har jag använd dig och några andra härliga bloggar som inspiration.
    Hoppas du får en trevlig helg nu!
    Själv ska jag måla väggar och om bara mamma hinner hem från London i tid så ska hon få kavla upp ärmarna och hjälpa till hihi
    Kram Zita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tokiga unge...klart jag ska måla. Väntar på planet hem nu.
      Vad bra, då vet jag vad du bjuder dina föräldrar på som tack för flytt- och rusthjälp =)
      Annica, även jag hoppas du får en trevlig helg. Vad jag ska göra vet du ju redan =)
      Kram A-L

      Radera
  2. Perfekt, då vet jag vad vi ska äta i helgen. Låter sååå smarrigt. Håller med om att pulvermos är riktigt äckligt!
    Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men eller hur. Fast barnen gillar ju pulvermos, så någon gång ibland snor jag ihop det till dem. För det är ju iaf enkelt och snabbt att göra det.
      Kram Annica

      Radera
  3. Den middagen skulle mer än gärna få stå på mitt bord just nu. Har ingen ork alls att laga någon mat så det får bli te och macka till fredagsmiddag för min del, och lite gotta på det =)
    Har inte testat just dessa viner, men tre goda alternativ är Billabong Sparkling Brut (mousserat vin), Sutter Home Fre Premium White (vitt vin) samt Natureo Free Syrah (rött vin).
    Jag har testat rätt så många sorter och tyvärr så smakar de flesta helt bedrövligt =(
    Trevlig helg nu!
    Kram Ebba

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som en fredag helt i min smak =)
      Ok, ska testa att köpa hem de vinerna du tipsade om, bra att ha de gånger man ska köra bil.
      Kram Annica

      Radera
  4. Vilken läcker meny! Jag blir hungrig fast jag sitter här och äter just nu!
    Agneta kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha vad bra, då har du morgondagens meny klar =)
      Kram Annica

      Radera