fredag 9 mars 2012

Tvättstugan nyrustad och (nästan) klar

Här kommer fortsättningen på min före & efter redovisning av vårt hus...

De som följer min blogg vet att tvättstugan, tillsammans med badrummet, är vårt senaste rustprojekt. Tvättstugan har inte blivit rustad sedan huset byggdes 1978, men enligt vår besiktningsman var det ett "våtrum" helt utan anmärkningar och dessutom otroligt bra gjort...sedan att det var fult var ju en annan femma =)

Men nu är alltså allt nytt och fint och nästan färdigt (saknas lite lock på eluttagen etc), ut åkte de gröna och in kom vita träväggar och mörkgrått klinkers. Ny (otroligt) snygg tvättpelare och golvvärme *yipieee*. När vi ändå höll på och rev och härjade passade vi på att öppna upp mellan tvättstuga och badrum, så nu är det luftigt och stort. Tanken är att det ska flytta in en liten hörnbastu framöver, så maken kan fredagsmysa i tvättstugan medan jag myser i soffan hihi

Efter:
Just nu i vår tvättstuga
I julas fick två små granar flytta in i tvättstugan, en bredvid tvättmaskinen och en på golvet.
Där granen och ljuslyktan står ska bastun placeras.
På näst översta bilden ser man öppningen mellan tvättstuga och badrum. Vi valde att lämna en del av väggen hel för att få in tvättpelaren.
Mittemot tvättpelaren har vi byggt in varmvattenberedaren och vi har även byggt för altandörren som fanns i den ursprungliga tvättstugan.
Före:
Bild tagen innan vi flyttade in i huset
 

Det enda vi gjorde med tvättstugan innan rusten var att ta bort torkskåpet, byta varmvattenberedaren (hade inget val när den gamla sprang läck och vi plötsligt hade en fontän i tvättstugan) samt att riva ut två skåp.
♥ KRaM aNNiCa ♥

8 kommentarer:

 1. Vilken härlig tvättstuga! Roligt att se före och efter bilder :)
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva! Med lite kompromisser här och där så känns det som vi landade där vi båda är nöjda. Riktigt skönt att få öppna upp mellan de båda rummen och få lite mer ljus och yta.
   Förebilder är alltid bra att ha, för man glömmer snabbt hur illa det var innan man rustade =)
   Kram Annica

   Radera
 2. Jättefint! Vilken bra id'e att öppna upp mellan badrum och tvättstuga men ändå behålla lite avskildhet.
  Kram Yvette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Yvette! Att slå ihop rummen var en bra idé av fler anledningar än att det blev bra just där. Vi fick även en större skrubb, och sådana utrymmen kan man aldrig få för mycket av!!!
   Kram Annica

   Radera
 3. Så fint ❤. Ha en trevlig fredag kväll!
  Kram Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ingela, är riktigt roligt att tvätta numera =)
   Kram Annica

   Radera
 4. Blir så glad när jag ser dina bilder, ni har verkligen lyckats med alla era val. Jag vill bara flytta in :)
  (tvättpelaren är bara hur snygg som helst!!!)
  Kram Rosie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du gillar det så mycket att du vill flytta hit, och eftersom bastun inte är på plats går det nog in en säng där hihi
   Mmmm tvättpelaren är snygg, men inte billig så det krävdes lite övertalning och massor av kompromisser att få den på plats. Men vi rustar förhoppningsvis inte tvättstugan fler gånger så länge vi bor här så då kan man väl lyxa till lite =)
   Kram Annica

   Radera