onsdag 18 januari 2012

Tibrokök Anno - en riktig juvel i köksdjungelnSkrev i ett tidigare inlägg (HÄR) att jag är grymt nöjd med vårt IKEA kök och det är jag verkligen, men man kan väl få inspireras och falla för andra kök ändå =)

Detta underbart romantiska kök från Tibrokök är ett sånt som man faller pladask för, det är både snyggt, pampigt, stilrent och har massor av snygga och funktionella detaljer såsom porslinshylla, skafferiskåp, tallrikshylla och sittbänk.

Just skafferiskåpet blev jag extra förtjust i, tänk vad fantastiskt att ha ett sånt vackert skåp med så många smarta förvaringar i. Tyvärr får det inte plats i vårt kök, annars hade det faktiskt passat in trots att vårt kök kommer från IKEA. 

Porslinshyllan är en annan detalj jag föll för, så gammeldags, vackert och ändå fyller det sin funktion. Har letat efter en snygg porslinshylla ett tag nu men inte hittat något som riktigt håller måttet. Denna porslinshylla håller verkligen måttet!

Så här beskrivs Anno på Tibrokök:
Anno är ett helt nytt, men på samma gång mycket gammalt kök. Köksstilen togs först fram i slutet av 1800-talet. Nu är den i produktion igen. Charmen finns kvar, många och vackra detaljer likaså. Detaljer som vittnar om svunna tider. Sittbänken och köksön. Och kallskafferiet i ny tappning med LED-belysning till exempel. Vi har förfinat den praktiska porslinshyllan, den tidstypiska tallrikshyllan och krönlisterna som stoltserar mot taket. Bänkskivorna i carrara och granit gör köket särskilt trivsamt. Innanförliggande luckor med synliga gångjärn och stilfulla speglar, handmålade detaljer och den framdragna och varsamt utskurna sockeln tar tillsammans fram känslan från förr. Anno byggs på plats och stommarna målas först när köket är monterat. Alla synliga delar är målade för hand. Köket som är byggt i ask, har som andra Tibrokök, hög träkänsla. Anno finns i färgerna Frost, Aska, Sand och Kol.

Foto: Tibrokök


På Tibrokök kan man även finna denna vinkammare, hur häftigt vore inte det att ha en alldelens egen vinkammare hemma?

De beskriver sin vinkammare på detta vis:
Vin mår bäst av att lagras mörkt, i en tempererad och vibrationsfri miljö. Har du ingen riktig vinkällare så är vinkammaren en elegant lösning som gör lika mycket för stämningen i ditt hem som för vinernas smakutveckling. Vinkammaren kan byggas i ett hörn, längs en vägg eller helt fristående, beroende på vad som fungerar bäst i ditt hem.

Storleken och formen på vinkammaren anpassas helt efter önskemål, hänsyn måste dock tas till det kylaggregat som man väljer, så att kapaciteten på detta räcker till volymen på rummet. De flesta kylaggregat är tysta och effektiva, tack vare att ut- och inluftsdelarna kan sitta långt  från varandra. Den kalla delen placeras i vinkammaren medan den varma delen kan sitta där den stör så lite som möjligt, eller till och med gör nytta, till exempel i en tvättstuga eller källare. Dörrarnas isolerande lamellglas håller temperaturen låg och jämn, luftfuktigheten på rätt nivå samtidigt som den skadliga uv-strålningen från dagsljuset stängs ute.

Hyllinredningen i oljad ek med massiv framkant ger en trivsam och varm karaktär både till vinkammaren och rummet utanför.
En vinkammare som kombinerar stil och känsla med funktion. Det tycker vi är en ovanligt bra vinförvaring.


Foto: Tibrokök

♥ KRaM aNNiCa ♥

2 kommentarer:

 1. Åh vilket härligt kök <3. Nu vill man bara riva ut det gamla och sätta in detta!
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart kök! Vi är på jakt efter en köksleverantör som kan matcha våra tankar och idéer, Tibrokök verkar vara en leverantör vi ska titta lite extra på.
  Kikade in på ert IKEA kök och det var hur fint som helst, mmmm är inte lätt att välja heller.
  Nu ska jag leta mig vidare i köksdjungeln.
  Ha en trevlig söndagsem.
  Kram Yvette

  SvaraRadera