söndag 8 januari 2012

Köket - husets ♥

Lovade för en månad sedan att guida er genom vårt hus och den förvandling det genomgått sedan vi flyttade in, men jag kom inte längre än till vardagsrummet (klicka HÄR för att komma till inlägget) innan tiden tog slut...men här kommer iaf före och efterbilder på köket.

Är det någonstans man spenderar tid (läs jag, för barnen sitter oftast och ugglar på sina rum) så är det i köket. Här lagar vi mat, diskar, umgås och myser i värmen av kaminen ♥

Köket bytte vi i sin helhet i början av 2009, bortsett från kylen där den gamla gick sönder bara någon månad efter att vi flyttat in. Köksluckorna heter ÄDEL och kommer från IKEA, det gör även ekskivorna, alla vitvarorna samt laminatgolvet. IKEA har både billiga och bra kök, skulle aldrig betala dubbla priset för samma kvalitet. Önskar givetvis att köket var större, annars trivs jag bra med de val vi gjort. Sedan hoppas jag att kylen och frysen ska bytas inom en snar framtid till en större i rostfritt, men man måste välja var pengarna ska användas till och då står inte byte av kyl i första hand.

Valet av kakel var inte lätt, vi gick från vitt till svart och från stort till smått och från högblankt till matt och landade slutligen i matt mörkgrått, supernöjd även med detta val.

För 1,5 år sedan satt vi in en kamin för att få lite varmare och gosigare i huset, den står placerad mellan kök och hall. Förutom kaminen är kaffemaskinen min bäste vän i köket, härligt att kunna få en kopp hett kaffe snabbt och smidigt =)

Efter:

Köket i lite olika vinklar, den uppmärksamme ser att de är tagen vid olika tillfällen av gardinerna att döma.
Två viktiga detaljer: kaminen och kaffemaskinen ♥
Före:


Så här såg köket ut innan vi flyttade in
♥ KRaM aNNiCa ♥

4 kommentarer:

 1. Så stilrent och snyggt, ni har verkligen känslan för att få till det. Har du ett rum över som kommer jag direkt =)
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken förvandling. Jättefint kök, letar själv idéer inför vår köksrust till sommaren. Tog det lång tid att bygga om? Var har ni köpt den fina fläkten? //Elvira

  SvaraRadera
 3. Vad kul att ha bilderna kvar från hur det såg ut innan ni flyttade in. Ni har gjort ett kanonjobb, lika duktiga som vanligt med färg och form. Kanske dags att byta yrke?!
  Kram A-L

  SvaraRadera
 4. Oj, blir lika imponerad av köket som av er hall uppe. Hur snyggt som helst och ljust utan att vara för vitt!
  /Angelika

  SvaraRadera