lördag 10 december 2011

Björk & Berries

Ni kanske har hört talas om Björk & Berries? Inte helt orimligt med tanke på att de efter fem år på marknaden börjar bli kända både i Sverige men även utanför Sveriges gränser. De har fått rätt så mycket publicitet i flera stora tidningar såsom Elle och genom Sofi Fahrman i Aftonbladet. Speciellt deras Smultrontvål har blivit uppmärksammad, fullt förståeligt då jag har den liggandes bredvid mig på bordet och den doftar så ljuvligt gott av smultron att man helst vill äta upp den.

Björk & Berries är ett nytt svenskt varumärke inom skönhet, kroppsvård och doft, de satsar på 100 % naturlig parfym med tonvikt på råvaror från Sverige. Smultron, lingon, blåbär, hjortron, björklöv och honung, allt handplockat i naturen runt Högbo. Även vattnet som används i produkterna kommer från Stanna källa i Högbo. Den internationellt erkände parfymören Pierre Wulff komponerar alla de unika dofterna.  

Deras underbara produkter finns att köpa på plats i butiken i Högbo, hos någon av deras många återförsäljare samt i deras webbutik. I Högbo kan du även finna Björk & Berries DoftDesignCenter, det enda av sitt slag i Skandinavien. Besökarna guidas genom doftlaboratoriet där bl.a. Pierres doftorgel finns placerad, en exakt kopia av den doftorgel han har i sin lägenhet i New York.

Under kungen och drottningens besök besök hos Björk & Berries 2009 överraskade Pierre Wullf drottningen med en specialkomponerad parfym kallad Raspberry Blossom som doftar av av röda hallon och cederträ. Dessutom fick drottningen själv möjlighet att knåpa ihop en doft. Silvia valde då en spännande blandning av ros, patchouli, bergamott och kardemumma.


Vi fick med oss en liten gåva efter föreläsningen, en shower gel i doften Rasberry Blossom. Passade även på att köpa en tvål i den underbara doften Smultron

2 kommentarer:

  1. Har hört talas om deras härliga tvålar men aldrig luktat på dem själv. Kanske dags att göra det.
    Kram A-L

    SvaraRadera
  2. Vänta tills du tvättat händerna med den, de doftar gott i flera timmar sedan. Love it <3
    Kram Ingela

    SvaraRadera