lördag 10 december 2011

10 December 2011 - Årets julklapp: Omtanke
Vad köper man för något till någon som har allt och inget mer vill ha?

♥ OMTANKE ♥

Istället för att köpa en julklapp bara för att man förväntas göra det och istället för att bara skänka de sämre lottade en tanke vid jul - gör slag i saken och skänk något som kan förändra och rädda någons liv. Om bara en av oss gör det blir det inte mycket bättre, men om många av oss ger ett bidrag gör det stor skillnad - tom skillnad mellan liv och död.

Så välj livet och ge ditt stöd i jul!

Det finns många hjälporganisationer som gärna vill ha ditt bidrag, kika runt och välj det som du tycker känns bäst. Men kom ihåg att ENDAST skänka pengar till organisationer som finns med på Svensk insamlingskontrolls hemsida och har ett från dem godkänt 90-konto (Observera att konton som börjar på 91,92 osv. inte är 90-konton)

Gå till www.sos-barnbyar.se och klicka hem dina julklappar
eller varför inte till unicef.se 
Vill du hellre att dina pengar ska gå till hemlösa och behövande i Sverige kan du skänka en slant till Frälsningsarmén, gå in på deras hemsida för att läsa mer om deras insamlingar. Många familjer har varken ork eller råd att fira en riktig jul. Barnen drabbas mest, särskilt i hem där konflikter och missbruk lägger sordin på julstämningen. Hos äldre människor tränger sig ensamheten på mer än vanligt.

Dra ditt strå till stacken och hjälp en medmänniska!

2 kommentarer:

  1. Klok tanke! Jag har planterat träd, köpt vaccin och matpaket i några år nu och kommer givetvis ge bort liknande saker i år. Vi får aldrig glömma bort de sämre lottade!
    Kram A-L

    SvaraRadera
  2. Så sant så, vi måste hjälpa de som inte har samma förutsättningar som oss själva.
    Kram Ingela

    SvaraRadera