lördag 12 november 2011

Kycklingfilé med råstekt potatis och kokta morötter

Idag fick det bli lördagsmiddag i all ensamhet, maken är ute på skoj och två av barnen är på vift. Mellansonen sitter i vanlig ordning på sitt rum och säger att han inte är hungrig just nu.

Jaja, då kan man ju passa på att laga någonting riktigt mumsigt till sig själv. Så idag fick det bli kycklingfilé, morötter och råstekt potatis.

Ingredienser (2 port):
3 kycklingfiléer
4 potatisar
4 morötter
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta
1 hönsbuljongstärning
Kinesisk soja
Salt
Cayennepeppar
Kycklingkrydda
Olivolja till stekning

Tillagning:

1. Skär kycklingfilen i mindre bitar, hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs på dem med lite salt och kryddor.

2. Skala morötter, skär i slantar och koka upp i saltat vatten.

3. Skala och skär potatis i skivor. Ju mindre, tunnare desto knaprigare. (Rå potatis blir snabbt svart om den inte steks på en gång, för att undvika detta lägg potatisen i en skål med kallt vatten i väntan på stekning). Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek potatisen i hög värme i 5-10 minuter med lite salt. Vänd då och då. När potatisen blir klar, lägg den på ett hushållspapper för att rinna av lite.

4. När kycklingfile har fått fin färg, pressa på vitlöksklyftan, häll på lite vatten och grädde samt en hönsbuljong och lite soja och sambal olek. Smaka av och krydda ev mera.

5. Färdigt att servera.
Tips!
Större mängd potatis kan råstekas i ugn. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn matfett i långpanna, lägg i potatis och stek i ugn cirka 30 minuter. Smaka av med kryddor.

Kycklingfilé, morötter och råstekt potatis


1 kommentar:

  1. Låter som en smarrig söndagsmiddag hos oss.
    Ska testa receptet redan ikväll :)
    Kram Ingela

    SvaraRadera