måndag 10 oktober 2011

Härlig keramik från Höganäs

Nu när höstrusket och mörkret sakta sänker sig över vårt avlånga land vill man ju helst bara stanna inne och mysa med levande ljus, en kopp te och en bra bok. Då passar Höganäs vackra serie perfekt!

Den vita keramiken mot det bruna träfatet är så vackert, men serien finns i flera färger som även de är vackra. Men min absolut största favorit är ljusstaken, gammeldags, enkel och så fin!
Formgivare av denna vackra serie är Designgruppen Front, som består av Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren. De genomför alltid sina projekt kollektivt, från de inledande diskussionerna och experimenterandet till utvecklingen av idéer och slutliga modeller. Under de senaste åren har de uppmärksammats flitigt på världens designmässor och deras alster har bland annat visats på MOMA i New York, Centre Pompidou i Paris och Victoria & Albert Museum i London. De har också tilldelats en rad internationella utmärkelser, nu senast det kanske allra finaste av dem alla - Torsten och Wanja Söderbergs pris.

Med Front fortsätter en gammal tradition för Höganäs Keramik. Sedan starten i Kullabygden år 1909 har en rad namnkunniga, och ofta kvinnliga, formgivare stått för designen. Signe Persson-Melin, Ann Jansson och Hertha Bengtsson är några av alla välkända formgivare som skapat tidlösa klassiker för Höganäs Keramik.                                                                               Text lånad från Hoganaskeramik.se


Alla bilder, även de i kollaget, är lånade från hoganaskeramik.se

2 kommentarer:

  1. Tekannan och skålen med öron ska jag bums skriva upp på min önskelista till tomten =)
    Kram A-L

    SvaraRadera