söndag 30 oktober 2011

Frusen fluffig polkagrispaj

Hittade ett recept för någon månad sedan på bloggen Matplatsen som känns som en perfekt paj för en polkagrisälskare som mig =). Men jag har inte haft något bra tillfälle att baka och servera pajen på tidigare, men idag dör rätt tillfälle upp.

För idag har min underbara mor bjudit på mat hemma hos oss, paltbröd och fläsk för dom som gillar det och spagetti och köttfärssås till de andra. Underbart gott var det ♥

Och när vi ändå var ett helt gäng samlat, förutom vår familj på fem personer var mamma, mormor, Syster Yster och moster Lena här, bjöd jag på denna paj till efterrätt. Den fick helt klart godkänt från min sida, men jag hade i ärlighetens namn hoppats på mera. Passar kanske bättre en varm sommardag istället för en ruggig höstdag.

Här kommer receptet...(och har ni tur dyker det strax upp en bild, om jag får det att funka från min nya iPhone vill säga)

Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör

Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Gör så här:
1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.

2. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff (det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!) och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

3. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.

4. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
5. Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

6. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

7. Servera såsen varm eller kall till pajen.

Frusen fluffig polkagrispaj

1 kommentar:

  1. Testade att göra denna idag, den blev en succe *mums*
    Kram A-L

    SvaraRadera