torsdag 15 september 2011

Fläskytterfilé under ristäcke

Ingredienser:
800 g fläskytterfilé
6 portioner ris
5 dl grädde
1 st köttbuljong
1 tsk sambal olek
riven ost
salt
peppar
cayennepeppar
kött och grillkrydda
mushroom soy
collorit soja

Gör så här:
1. Koka 6 portioner ris enligt anvisning på paketet.
2. Putsa filén och skär den i cm tjocka skivor.
3. Bryn på filén, salta och krydda efter tycke och smak.
4. Blanda köttbuljong, sambal olek, grädde och soja i en ugnsform.
5. Lägg filén i botten och bred riset ovanpå.
6. Strö över rikligt med riven ost.
7. Skjuts in med den i ugnen =) på 200 grader i ca 20 minuter.
8. Servera med en fräsch grönsallad.



Olika typer av gratänger är ju så enkelt och gott att äta.
Som denna fläskytterfilé under ristäcke

1 kommentar: