tisdag 13 september 2011

Duokladdkaka med vit och mörk choklad

Ingredienser:
200 g smör
100 g vit blockchoklad
100 g mörk blockchoklad
4 st ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 st vaniljstång

Gör så här:
1. Smält den vita blockchokladen tillsammans med hälften av smöret över vattenbad, ställ åt sidan för att svalna.
2. Smält den mörka blockchokladen tillsammans med hälften av smöret över vattenbad, ställ åt sidan för att svalna.
3. Tag fram två bunkar, knäck två ägg i varje bunke och tillsätt 1 dl socker i varje. Vispa tills den blir luftig.
4. Gröp ur vaniljstången och lägg ner det i äggblandningen i en av bunkarna.
5. Blanda mjöl och bakpulver i en tredje bunke.
6. Häll den smälta vita chokladen i äggblandningen som innehåller vaniljstång, rör om. Blanda sedan ner hälften av mjölblandningen. Blanda ordentligt utan att vispa.
7. Häll den smälta mörka chokladen i den andra äggblandningen och rör om. Blanda ner kanel i den resterande mjölblandningen  och tillsätt sedan allt i den mörka äggblandningen. Blanda ordentligt utan att vispa.
8. Smöra och bröa en form.
9. Häll först i den mörka blandningen, sedan den vita.
10. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 12 minuter.
11. Låt stå i kylskåp över natten.



Receptet har jag fått från en kollega och jag testade att göra denna till fredagsfikat, hann inte knäppa något kort för det sa bara smack så hade arbetskamraterna tryckt i sig kladdkakan =)
Bilden är därför lånad från kryddburken.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar