lördag 20 augusti 2011

Flügger - vårt val av färgleverantör när huset skulle målas om

Jag fick tidigare en fråga från en av mina läsare (Ingela) om vilken färg vi målat vårt hus med. Att huset blev grått var inte helt självklart då vi bor i ett kedjehus och de två andra husen är gröna. Det var även vårat hus när vi köpte det, eller det skulle föreställa grönt iaf. Vi köpte huset 2006 och det hade inte blivit ommålat sedan 1983, så färgen var mer åt det svartbruna hållet. Insidan var inte mycket bättre den heller, men läget och den fantastiska baksidan var det som fick oss att falla.

Så vår första vår och sommar som husägare var det pensel och snickarbyxor som gällde (det är det iof fortfarande, för med tanke på hur risigt huset var så har vi rustat konstant i snart fem år). Jobbigt, men oj vad kul att se odjuret förvandlas till skönheten. Vi var lite oroliga vad grannarna skulle tycka om färgvalet (vi fick givetvis godkännande från vår närmaste granne innan vi började måla) men vi fick bara positiva kommentarer från alla. Kul, för även om man gillar det man gör själv så är det ju roligt att få lite positiv feedback från andra.

Vi har endast använt oss av färg från Flügger och här kommer färgkoderna:
Grundfärg: Flügger 91 Classic vit Kulör U-304 Aluminium (BB 411, RO 17, YO 77)
Fasad: Flügger 98 Aqua Bas 1 Kulör U-304 Aluminium (BB 384, RO 16, YO 72)
Foder: Flügger 99 Classic bas 3 Kulör S6500-N (BB 624, RO 29, YO 72, WW 88)
Knutar, vindskivor och fönster: Flügger 99 Classic bas U6 Kulör U-364 Mora (PP 160, VV 20)


Så här blev resultatet av vårt arbete.
Fasaden är målad i en färg som kallas aluminium, knutar, vindskivor och fönster är moraröda och fönsterfoder mörkgrå.
Ganska stor kontrast mot odjuret vi köpte 2006, se bilder nedan


2 kommentarer:

  1. Oj,vilken förvandling. Var verkligen från odjuret till skönheten precis som du skrev. Tack för att du delade med dig av färgkoderna, ska knata till vår färgbutik i veckan och köpa lite färgprover så vi har lite alternativ när det är dags för oss att måla.
    Kram Ingela

    SvaraRadera
  2. Var så lite så Ingela. Hoppas du blir nöjd med färgen =)
    Kram Annica

    SvaraRadera