tisdag 30 augusti 2011

Ugnsbakad torsk med räkor och hackat ägg

Fisk i alla dess former är gott och otroligt lättlagat. Ändå är det sällan jag lagar fisk, kanske för att det endast är två av familjens fem medlemmar som äter fisk. Men idag stod det iaf fisk på matlagningsscemat. Slängde ihop lite smått och gott av det som fanns hemma i kylen och det blev riktigt bra =)

Ingredienser:
400 g torskfilé
1 näve räkor
2 hårdkokta ägg
1 tsk sambal olek
1/2 röd paprika
25 g smör
en skvätt rapsolja
Dill
Gräslök
Flingsalt
Cayennepeppar
ev lite vitt vin
1/2 gul zucchini

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100°.
2. Pensla en ugnsplåt med olja och lägg sedan i torsken (om den har skinn vänd skinnsidan nedåt), strö över lite flingsalt.
3. Skär zucchinin i grova slantar, dela dem i hälften och lägg dem bredvid fisken i ugnsformen, strö över lite flingsalt och cayennepeppar. Om du har lite vitt vin hemma kan det vara gott att hälla i en skvätt i formen som fisken får bubbla i.
4.Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter.
5. Grovhacka paprika, räkor, ägg, dill och gräslök.
6. Smält smöret i en kastrull och häll i alla ingredienser du precis hackat samt lite salt och sambal olek. Värm på svag värme under lätt omrörning i någon minut.
7. Lägg torsk och zucchini på en tallrik och strö räk- och ägghacket ovanpå.
8. Ät och njut =)


Fisk är bland det godaste jag vet. Slängde ihop lite fisk i ugn med räk- och ägghack idag.

1 kommentar:

  1. Låter hur gott som helst, måste ta och testa receptet till helgen.
    Kram Ingela

    SvaraRadera