onsdag 3 augusti 2011

Rårörd svartvinbärssaft

Godaste saften som finns om ni frågar oss =)

Ingredienser:
2 l bär
4 l kokande vatten
25 g vinsyra
4 kg socker

Gör så här:
1. Koka upp 4 l vatten och häll över bären i en hink, tillsätt vinsyra och låt stå och dra i ett dygn.
2. Sila bären och vätskan genom en silduk.
3. Rör ner 4 kg socker.
4. Rör och skumma ända tills allt socker är upplöst.
5. Häll på flaska.

Blir ca 8 l koncentrerad saft.

Nu har vi svartvinbärssaft så vi klarar oss någon vecka framöver =)

15 kommentarer:

  1. världens bästa saft =) // felix

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm vet att det är din favorit trots tappra försök att göra andra sorters saft =)

      Radera
  2. Jag har testat ditt recept och jag kan bara hålla med Felix här ovan...blev hur god som helst
    Kram Therese

    SvaraRadera
  3. Vad kul att du också gillade vår saft. Felix som är min son var lite upprörd över att jag lade ut släktens hemliga recept haha. Men nåt sånt gott kan man inte hålla inne med =)
    Kram Annica

    SvaraRadera
  4. Kanongod saft!
    Tack för att du delade med dig av receptet.
    Hälsn Ylva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den =)
      Sånt här bra recept ska man inte hålla inne med haha
      Kram

      Radera
  5. Bara positiva smakupplevelser....måste prova jag med :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut du ska göra. Lämna gärna ditt omdöme när du testat =)
      Kram

      Radera
  6. Jag tänket oxå prova ditt recept. "Lånar" receptet :-)

    SvaraRadera
  7. Provar jag med har mkt Svarta vinbär i år :-)

    SvaraRadera
  8. Brukar blanda i hallon ,blir jättegott

    SvaraRadera
  9. Stämmer det verkligen att det ska vara dubbelt vatten jämfört med bär?

    SvaraRadera
  10. Hej! tänker pröva ditt recept och göra dubbelsats så det blir mycket saft! men oj 4 kg socker per sats! 8 kg för min dubbelsats alltså. det låter så mycket!! men det är klart.... det blir ju kocentrerad saft... =)

    SvaraRadera
  11. Har nu provat detta recept och gjorde dubbelsats! blev jättegod saft! =) / Annika

    SvaraRadera