måndag 8 augusti 2011

Rårörd Rödvinbär- och rabarbersaft

Ingredienser:
5 l kokt, avsvalnat vatten
5 l bär (blandat rödvinbär och rabarber)
5 citroner
5 kg socker

Gör så här:
1. Koka upp 5 l vatten och låt det svalna.
2. Skiva citronerna och lägg dem med bären i en hink.
3. Häll vattnet över bären och låt stå och dra i ett dygn.
4. Sila bären och vätskan genom en silduk.
5. Rör i sockret och fortsätt röra och skumma tills allt socker löst sig.
6. Häll på flaska.


Att göra rårörd saft är hur enkelt som helst, bara att låta dra, sila och röra ner socker.
Den tjusiga brun-gula silen är nog lika gammal som mig, den har min mamma gjort saft i under alla år när jag var liten.

1 kommentar:

  1. Testa den utan rödavinbär, har frysen full med sån saft. himelskt god!! :)
    Kram

    SvaraRadera