lördag 16 juli 2011

Objuden gäst i kaminen

Vaknade av ett konstigt pickande och små dova smällar i morse, smög upp för att lokalisera ljudet. Trodde det kanske kunde vara fåglar som stal vår isolering under det nya fönstret, men jag var helt fel ute fast ändå lite rätt. För halvvägs till badrummet hörde jag ljudet igen och till min stora förvåning hade vi en liten gråsparv i kaminen. Den lille stackaren var livrädd och flög gång efter gång rakt in i glaset när han inte försökte slita loss isoleringen runt glaset. Vi försökte fånga den med handen, men han slet sig och flög som tur var direkt ut genom dörren (som vi turligt nog hade ställt upp).

Håller på att elda för fullt nu, dels för att hjälpa tvätten att torka men också för att se att gråsparven inte slitit sönder tätskiktet så kaminen läcker ut rök.

Vi har även hunnit med att åka en sväng till Gävle för att köpa klinkers samt fikat med både mamma, syrran samt gumsan med dotter. Nu håller maken på att slita häcken av sig med våtrumsfolien i badrummet, måste ha det klart så vi kan få upp kakel och klinkers i början av nästa vecka. Själv ska jag ta och värma lite mat, köpte fem maträtter på China Tai på lunchen och vi har minst tre av dem kvar. Man får så mycket mat att det räcker till två eller tre måltider...men gott är det =)

En gråsparv i kaminen, inte varje dag man behöver uppleva det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar